Різотто
(покроковий рецепт з фото)
Одна з родзинок італійської кухні в домашніх умовах? легко! Пропоную вам покрокові інструкції, як приготувати різотто з гарбузом. Приголомшливо смачне, ароматне і апетитне блюдо. Спробуйте!
Найчастіше різотто роблять з грибами, але я хочу поділитися не менше класної ідеєю. Гарбуз надає рису не тільки смак, але і приголомшливий колір, так що блюдо виходить дивно апетитним. Не бійтеся труднощів, процес цілком може повторити навіть новачок на кухні.
- Мал - 200 грам
- Гарбуз - 400 грам
- Вершкове масло - 40 грам(+ 20 грам для смаження)
- Цибулина - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Бульйон - 2 склянки (овочевий або м'ясний)
- Сир - 50 грам
- Рослинна олія та сіль - За смаком
1. Очистіть гарбуз, наріжте невеликими кубиками.
2. На сковороді розігрійте трохи вершкового і рослинного масла. Викладіть половину гарбуза. Накрийте фольгою зверху і млоїте до готовності.
3. На окремій сковороді розігрійте вершкове масло, додайте рослинного трохи. Викладіть другу половину гарбуза. Обсмажте на середньому вогні. Очистіть часник, подрібніть його і додайте до гарбузі.
4. Коли гарбуз, яка перебувала під фольгою, буде готова, надішліть її в блендер і подрібніть до стану однорідного пюре.
5. На сковороді розігрійте олію і до прозорості обсмажте нарізаний кубиками цибулю. Викладіть рис, обсмажте його буквально хвилинку.
6. Наполягати вино, дайте йому трохи випаруватися. Бульйон паралельно доведіть до кипіння. Вливайте невеликими порціями бульйон в рис.
7. Додати сіль за смаком. І тільки коли бульйон вбереться в рис, додавайте наступну порцію. І так до тих пір, поки рис не стане м'яким. Дуже важливо ще не переварити рис, так що перевіряйте готовність частіше.
8. Ось такою має бути консистенція різотто: рис з рідиною не пливе, а повільно заповнює зроблене лопаткою простір на сковороді.
9. Це означає, що прийшов час додати пюре і шматочки гарбуза на сковороду. Акуратно перемішайте.
10. Додайте на сковороду вершкове масло і тертий сир. Перемішайте, а через хвилину зніміть з вогню. Апетитне різотто в домашніх умовах можна подавати до столу.