Рецепт Різотто фото

Різотто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Одна з родзинок італійської кухні в домашніх умовах? легко! Пропоную вам покрокові інструкції, як приготувати різотто з гарбузом. Приголомшливо смачне, ароматне і апетитне блюдо. Спробуйте!

Найчастіше різотто роблять з грибами, але я хочу поділитися не менше класної ідеєю. Гарбуз надає рису не тільки смак, але і приголомшливий колір, так що блюдо виходить дивно апетитним. Не бійтеся труднощів, процес цілком може повторити навіть новачок на кухні.

  • Мал - 200 грам
  • Гарбуз - 400 грам
  • Вершкове масло - 40 грам(+ 20 грам для смаження)
  • Цибулина - 1/2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Біле сухе вино - 1/2 склянки
  • Бульйон - 2 склянки (овочевий або м'ясний)
  • Сир - 50 грам
  • Рослинна олія та сіль - За смаком
різотто - фото крок 1
1. Очистіть гарбуз, наріжте невеликими кубиками.
різотто - фото крок 2
2. На сковороді розігрійте трохи вершкового і рослинного масла. Викладіть половину гарбуза. Накрийте фольгою зверху і млоїте до готовності.
різотто - фото крок 3
3. На окремій сковороді розігрійте вершкове масло, додайте рослинного трохи. Викладіть другу половину гарбуза. Обсмажте на середньому вогні. Очистіть часник, подрібніть його і додайте до гарбузі.
різотто - фото крок 4
4. Коли гарбуз, яка перебувала під фольгою, буде готова, надішліть її в блендер і подрібніть до стану однорідного пюре.
різотто - фото крок 5
5. На сковороді розігрійте олію і до прозорості обсмажте нарізаний кубиками цибулю. Викладіть рис, обсмажте його буквально хвилинку.
різотто - фото крок 6
6. Наполягати вино, дайте йому трохи випаруватися. Бульйон паралельно доведіть до кипіння. Вливайте невеликими порціями бульйон в рис.
різотто - фото крок 7
7. Додати сіль за смаком. І тільки коли бульйон вбереться в рис, додавайте наступну порцію. І так до тих пір, поки рис не стане м'яким. Дуже важливо ще не переварити рис, так що перевіряйте готовність частіше.
різотто - фото крок 8
8. Ось такою має бути консистенція різотто: рис з рідиною не пливе, а повільно заповнює зроблене лопаткою простір на сковороді.
різотто - фото крок 9
9. Це означає, що прийшов час додати пюре і шматочки гарбуза на сковороду. Акуратно перемішайте.
різотто - фото крок 10
10. Додайте на сковороду вершкове масло і тертий сир. Перемішайте, а через хвилину зніміть з вогню. Апетитне різотто в домашніх умовах можна подавати до столу.

Схожі рецепти