Різотто з крабом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий, смачний і вишуканий варіант різотто - з крабом, таке приголомшливе блюдо можна приготувати з якогось особливого випадку, а можна просто так побалувати себе і близьких смакотою.
Є, звичайно, і більш прості і повсякденні варіанти цього італійського блюда, але рецепт приготування різотто з крабом настільки хороший, що ви обов'язково повинні його спробувати. На щастя робиться це блюдо зовсім не складно, а інгредієнти для нього можна знайти в будь-якому великому магазині, так що справа за малим. Останнім часом я готую різотто з крабом в домашніх умовах не на плиті, а в мультиварці, мені так зручніше, але зробити це блюдо на сковороді або в товстостінній каструлі теж не важко.
- Мал - 1 Склянка (арборио або Карнаролі)
- Національний оператор мобільного в панцирі - 400 грам
- Креветки в панцирі - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Вершки 20% - 0, 5 склянки
- Шафран - 1 щіпка
- Фенхель мелений - 1 щіпка
- Перець білий мелений - 1 щіпка
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно витягти м'ясо краба з панцирів і очистити креветки.
Панцирі і лушпиння від креветок ми не викидаємо, вона нам стане в нагоді для бульйону.
М'ясо краба нарізаємо на великі шматочки, креветки, якщо вони маленькі, залишаємо цілими.
Викладаємо всі відходи (панцир і панцир) в каструлю, заливаємо їх літром води і доводимо рідину до кипіння. Варимо бульйон на повільному вогні протягом півгодини.
Готовий бульйон ми проціджуємо, все непотрібне викидаємо. Відливаємо півсклянки бульйону, додаємо в нього шафран і даємо йому час настоятися. Бульйон, що ми повертаємо на повільний вогонь і продовжуємо його нагрівати.
У чашу мультиварки наливаємо трохи оливкового масла, включаємо режим "мультіповар / Жарка" і встановлюємо температуру 120 градусів. У розігріте масло викладаємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості.
Додаємо до цибулі рис (промивати його не потрібно), смажимо все разом 1-2 хвилини, постійно помішуючи рис.
Заnем вливаємо в чашу вино, перемішуємо все і закриваємо кришку мультиварки, чекаємо, поки рис вбере вино.
Після цього наливаємо в мультиварку приблизно 1/3 частина бульйону (гарячого), знову кришку закриваємо і чекаємо випаровування рідини, кілька разів кришку слід відкрити і перешкодити рис. Потім знову вливаємо 1/3 бульйону, готуємо далі рис під кришкою.
Коли рис вбере і цю порцію бульйону, заливаємо в чашу бульйон, а також той, в якому замочували шафран, додаємо спеції, кришку знову закриваємо.
Вершки і сіль слід додавати тоді, коли бульйон випарується наполовину.
У готовому рисі рідина не повинна повністю випаруватися, трохи її має залишитися, щоб консистенція різотто була кремообразная. Отже, викладаємо в чашу м'ясо краба і креветки, перемішуємо все.
У самому кінці додаємо більшу частину тертого пармезану, ще раз все перемішуємо.
Готове різотто з крабом розкладаємо по тарілках, посипаємо зверху пармезаном і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!