Рецепт Різотто з крабом фото

Різотто з крабом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Крупи , Мал , Краби
Пісні страви
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже цікавий, смачний і вишуканий варіант різотто - з крабом, таке приголомшливе блюдо можна приготувати з якогось особливого випадку, а можна просто так побалувати себе і близьких смакотою.

Опис приготування:

Є, звичайно, і більш прості і повсякденні варіанти цього італійського блюда, але рецепт приготування різотто з крабом настільки хороший, що ви обов'язково повинні його спробувати. На щастя робиться це блюдо зовсім не складно, а інгредієнти для нього можна знайти в будь-якому великому магазині, так що справа за малим. Останнім часом я готую різотто з крабом в домашніх умовах не на плиті, а в мультиварці, мені так зручніше, але зробити це блюдо на сковороді або в товстостінній каструлі теж не важко.

  • Мал - 1 Склянка (арборио або Карнаролі)
  • Національний оператор мобільного в панцирі - 400 грам
  • Креветки в панцирі - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Вино біле сухе - 1 Склянка
  • Пармезан тертий - 1 Склянка
  • Вершки 20% - 0, 5 склянки
  • Шафран - 1 щіпка
  • Фенхель мелений - 1 щіпка
  • Перець білий мелений - 1 щіпка
  • Масло оливкове - За смаком (для смаження)
  • Сіль - За смаком
різотто з крабом - фото крок 1
Для початку нам необхідно витягти м'ясо краба з панцирів і очистити креветки.
різотто з крабом - фото крок 2
Панцирі і лушпиння від креветок ми не викидаємо, вона нам стане в нагоді для бульйону.
різотто з крабом - фото крок 3
М'ясо краба нарізаємо на великі шматочки, креветки, якщо вони маленькі, залишаємо цілими.
різотто з крабом - фото крок 4
Викладаємо всі відходи (панцир і панцир) в каструлю, заливаємо їх літром води і доводимо рідину до кипіння. Варимо бульйон на повільному вогні протягом півгодини.
різотто з крабом - фото крок 5
Готовий бульйон ми проціджуємо, все непотрібне викидаємо. Відливаємо півсклянки бульйону, додаємо в нього шафран і даємо йому час настоятися. Бульйон, що ми повертаємо на повільний вогонь і продовжуємо його нагрівати.
різотто з крабом - фото крок 6
У чашу мультиварки наливаємо трохи оливкового масла, включаємо режим"Мультіповар / Жарка" і встановлюємо температуру 120 градусів. У розігріте масло викладаємо нарізану кубиками ріпчасту цибулю і смажимо його до прозорості.
різотто з крабом - фото крок 7
Додаємо до цибулі рис (промивати його не потрібно), смажимо все разом 1-2 хвилини, постійно помішуючи рис.
різотто з крабом - фото крок 8
Заnем вливаємо в чашу вино, перемішуємо все і закриваємо кришку мультиварки, чекаємо, поки рис вбере вино.
різотто з крабом - фото крок 9
Після цього наливаємо в мультиварку приблизно 1/3 частина бульйону (гарячого), знову кришку закриваємо і чекаємо випаровування рідини, кілька разів кришку слід відкрити і перешкодити рис. Потім знову вливаємо 1/3 бульйону, готуємо далі рис під кришкою.
різотто з крабом - фото крок 10
Коли рис вбере і цю порцію бульйону, заливаємо в чашу бульйон, а також той, в якому замочували шафран, додаємо спеції, кришку знову закриваємо.
різотто з крабом - фото крок 11
Вершки і сіль слід додавати тоді, коли бульйон випарується наполовину.
різотто з крабом - фото крок 12
У готовому рисі рідина не повинна повністю випаруватися, трохи її має залишитися, щоб консистенція різотто була кремообразная. Отже, викладаємо в чашу м'ясо краба і креветки, перемішуємо все.
різотто з крабом - фото крок 13
У самому кінці додаємо більшу частину тертого пармезану, ще раз все перемішуємо.
різотто з крабом - фото крок 14
Готове різотто з крабом розкладаємо по тарілках, посипаємо зверху пармезаном і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти