Рецепт Різотто з баклажаном фото

Різотто з баклажаном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Правильно приготоване різотто - дуже смачне італійське блюдо! Сьогоднішня варіація буде з баклажанами в томатному соусі. Можна зробити і пісну версію.

Опис приготування:

Смак різотто головним чином залежить від бульйону, який використовується для його приготування. Можна, можливо, звичайно, взяти і звичайну воду, але це не є те. Якщо використовувати овочевий бульйон і не додавати сир, то вийде пісна версія страви.

  • Рис для ризотто - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Баклажан середній - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Пармезан - 30 грам
  • Базилік - 2 штуки
  • Бульйон курячий або овочевий - 600 мілілітрів (приблизно)
різотто з баклажаном - фото крок 1
Спочатку приготуємо баклажани. На сковороді розігрійте половину масла і викладіть невеликими кубиками нарізані баклажани, додайте через прес пропущений часник. Смажте баклажани, помішуючи, до золотистої скоринки.
різотто з баклажаном - фото крок 2
Додайте томатну пасту, сіль, перець, налийте трохи окропу і тушкуйте до готовності овочів під кришкою.
різотто з баклажаном - фото крок 3
Готуємо різотто. На сковороді розігрійте масло, що залишилося і обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.
різотто з баклажаном - фото крок 4
Додайте рис, прогрейте 1-2 хвилини. Невеликими порціями вливайте підігрітий бульйон. Готуйте, помішуючи, поки бульйон не вбереться.
різотто з баклажаном - фото крок 5
В кінці готування відправте до рису баклажани і тертий пармезан. Приправте за смаком. Готове різотто зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин.
різотто з баклажаном - фото крок 6
Подавайте з листочками базиліку і тертим пармезаном. Смачного!

Схожі рецепти