Різотто з баклажаном
(покроковий рецепт з фото)
Правильно приготоване різотто - дуже смачне італійське блюдо! Сьогоднішня варіація буде з баклажанами в томатному соусі. Можна зробити і пісну версію.
Смак різотто головним чином залежить від бульйону, який використовується для його приготування. Можна, можливо, звичайно, взяти і звичайну воду, але це не є те. Якщо використовувати овочевий бульйон і не додавати сир, то вийде пісна версія страви.
- Рис для ризотто - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Баклажан середній - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Пармезан - 30 грам
- Базилік - 2 штуки
- Бульйон курячий або овочевий - 600 мілілітрів (приблизно)
Спочатку приготуємо баклажани. На сковороді розігрійте половину масла і викладіть невеликими кубиками нарізані баклажани, додайте через прес пропущений часник. Смажте баклажани, помішуючи, до золотистої скоринки.
Додайте томатну пасту, сіль, перець, налийте трохи окропу і тушкуйте до готовності овочів під кришкою.
Готуємо різотто. На сковороді розігрійте масло, що залишилося і обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додайте рис, прогрейте 1-2 хвилини. Невеликими порціями вливайте підігрітий бульйон. Готуйте, помішуючи, поки бульйон не вбереться.
В кінці готування відправте до рису баклажани і тертий пармезан. Приправте за смаком. Готове різотто зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин.
Подавайте з листочками базиліку і тертим пармезаном. Смачного!