Рис з луком-пореєм
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Рис з луком-пореєм є чудовим блюдом, корені якого сягають в турецьку традицію. У цьому варіанті в основі страви буде рис. А прикрашатися все буде петрушкою.
Опис приготування:
Величезний плюс цього гарячого - його ситність. Смак і неймовірний аромат роблять овочі. Загалом, спробувати варто обов'язково. Як приготувати рис з цибулею-пореєм, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Мал - 3 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Помідори - 3 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
Нарізаємо цибулю тонкою соломкою (півкільцями), моркву - кружальцями. Розігріваємо сковороду, додаємо масло і смажимо овочі протягом 3-4 хвилин, після наливаємо окріп, накриваємо кришкою і тушкуємо п'ять хвилин.
Відокремлюємо від помідорів шкірку. Ріжемо на шматочки будь-якого розміру і кладемо до морквині з цибулею.
Ріжемо цибулю-порей на довгі прямокутні частини і викладаємо до овочів. Додаємо воду і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин.
Додаємо на сковороду промитий рис, наливаємо трохи окропу і тушкуємо до готовності рису.
На прикрасу підійде петрушка - і можна подавати до столу. Дуже ситне і смачне гаряче блюдо.