Рецепт Рис з луком-пореєм фото

Рис з луком-пореєм
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Крупи , Цибуля , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Рис з луком-пореєм є чудовим блюдом, корені якого сягають в турецьку традицію. У цьому варіанті в основі страви буде рис. А прикрашатися все буде петрушкою.

Опис приготування:

Величезний плюс цього гарячого - його ситність. Смак і неймовірний аромат роблять овочі. Загалом, спробувати варто обов'язково. Як приготувати рис з цибулею-пореєм, ви дізнаєтеся з цього рецепта.

  • Мал - 3 Ст. Ложки
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Помідори - 3 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
рис з луком-пореєм - фото крок 1
Нарізаємо цибулю тонкою соломкою (півкільцями), моркву - кружальцями. Розігріваємо сковороду, додаємо масло і смажимо овочі протягом 3-4 хвилин, після наливаємо окріп, накриваємо кришкою і тушкуємо п'ять хвилин.
рис з луком-пореєм - фото крок 2
Відокремлюємо від помідорів шкірку. Ріжемо на шматочки будь-якого розміру і кладемо до морквині з цибулею.
рис з луком-пореєм - фото крок 3
Ріжемо цибулю-порей на довгі прямокутні частини і викладаємо до овочів. Додаємо воду і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин.
рис з луком-пореєм - фото крок 4
Додаємо на сковороду промитий рис, наливаємо трохи окропу і тушкуємо до готовності рису.
рис з луком-пореєм - фото крок 5
На прикрасу підійде петрушка - і можна подавати до столу. Дуже ситне і смачне гаряче блюдо.

Схожі рецепти