Рис на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися, як приготувати рис на сковороді, та не простий, а… морський! що, язик йде про знаменитого різотто з морепродуктами. Я впевнена, вам сподобається, готувати адже дуже просто!
Як вид, незважаючи на гучну назву, італійське різотто або ж, простіше кажучи, рис на сковороді в домашніх умовах готувати вкрай просто. Тут впораються і новачки! А якщо пам'ятати, що рецепт приготування рису на сковороді зовсім не обов'язково включає в себе дорогі морепродукти, то ви ж розумієте, їх можна замінити чим завгодно - і м'ясом, і овочами! хай щастить!
- Морський коктейль - 600 грам (магазинна готова суміш (мідії, гребінці, кальмари, восьминоги, креветки))
- Мал - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Біле сухе вино - 150 мілілітрів (можна замінити винним оцтом)
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Часник тиснемо ножем. Так він не пригорить і віддасть весь свій сік маслу.
2. Масло розігріваємо на сковороді, обсмажуємо в ньому часник, потім вибираємо часник.
3. У цьому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а потім всипаємо рис. Ретельно перемішати.
4. Постійно помішувати, коли рис прогріється і поміняє трохи свій колір, вливаємо вино і воду (приблизно, 3 склянки).
5. Під кришкою і на маленькому вогні тушкуємо рис 10 хвилин, а потім добвім підготовлені морепродукти.
6. Коли вся вода з рису піде, а морепродукти будуть готові - можна перемішати, додати сіль, перець і приправи за смаком. Знімаємо з вогню і насипаємо. Смачного!