Рецепт Рис на сковороді фото

Рис на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Крупи, Мал, Кальмари, Мідії і гребінці
ПП рецепти
На вечерю, Романтична вечеря
Гарячі страви, Різотто

Хочу з вами поділитися, як приготувати рис на сковороді, та не простий, а… морський! що, язик йде про знаменитого різотто з морепродуктами. Я впевнена, вам сподобається, готувати адже дуже просто!

Як вид, незважаючи на гучну назву, італійське різотто або ж, простіше кажучи, рис на сковороді в домашніх умовах готувати вкрай просто. Тут впораються і новачки! А якщо пам'ятати, що рецепт приготування рису на сковороді зовсім не обов'язково включає в себе дорогі морепродукти, то ви ж розумієте, їх можна замінити чим завгодно - і м'ясом, і овочами! хай щастить!

  • Морський коктейль - 600 грам (магазинна готова суміш (мідії, гребінці, кальмари, восьминоги, креветки))
  • Мал - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Біле сухе вино - 150 мілілітрів (можна замінити винним оцтом)
  • Масло оливкове - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
мал на сковороді - фото крок 1
1. Часник тиснемо ножем. Так він не пригорить і віддасть весь свій сік маслу.
мал на сковороді - фото крок 2
2. Масло розігріваємо на сковороді, обсмажуємо в ньому часник, потім вибираємо часник.
мал на сковороді - фото крок 3
3. У цьому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а потім всипаємо рис. Ретельно перемішати.
мал на сковороді - фото крок 4
4. Постійно помішувати, коли рис прогріється і поміняє трохи свій колір, вливаємо вино і воду (приблизно, 3 склянки).
мал на сковороді - фото крок 5
5. Під кришкою і на маленькому вогні тушкуємо рис 10 хвилин, а потім добвім підготовлені морепродукти.
мал на сковороді - фото крок 6
6. Коли вся вода з рису піде, а морепродукти будуть готові - можна перемішати, додати сіль, перець і приправи за смаком. Знімаємо з вогню і насипаємо. Смачного!

Схожі рецепти