Риба з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна риба з цвітною капустою і овочами під вершковим соусом - що може бути цікавіше на обід? Для любителів риби і цвітної капусти - це рецепт справжнє відкриття.
Не знаю, ніж зустріти нежданих гостей? Якщо ви хочете здивувати своїми кулінарними здібностями, то риба з цвітною капустою - відмінний варіант. Ця запіканка виходить чудовою, ситної і дуже смачною. Риба готується на подушці з овочів з вершково-сирним соусом.
- Скумбрія с / м - 1 штук
- Кольорова капуста - 300 грам
- Болгарський перець - 1-2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штук
- Сир - 150 грам
- Вершки - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль і спеції - За смаком
1. Завжди цікаво експериментувати з рибою і овочами. На цей раз для запіканки я вирішила взяти свіжоморожену скумбрію. Цю страву можна готувати навіть на святковий стіл.
2. Обробляє капусту на суцвіття і відправляємо їх в киплячу підсолену воду на 2 хвилини. Наша задача - трохи ошпарити суцвіття, не переварити їх. Після цього промиваємо капусту під холодною проточною водою і відкладаємо на друшляку, щоб стекла зайва рідина.
3. Тим часом пластуем нашу рибу, прибираємо кістки і нарізаємо на невеликі шматочки.
4. Обсмажуємо на олії цибулю і моркву, після чого викладаємо першим шаром в нашу форму. Я зазвичай форму встеляю пергаментом або фольгою.
5. Другим шаром у нас буде попластованние шматочки риби.
6. Далі нарізаємо кільцями болгарський перець і помідори (помідори можна обдати окропом і зняти шкірку).
7. Готуємо заливку: збиваємо яйця з вершками, додаємо сіль і спеції за смаком. Після цього поливаємо рівномірно нашу рибу з овочами.
8. На завершення - посипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо близько 40 хвилин. Щоб риба з цвітною капустою вийшла не тільки смачною, але і красивою, візьміть форму з високими бортами. Про готовність запіканки скаже рум'яна кірочка.
9. Подається риба з цвітною капустою в гарячому вигляді. Ця страва є і основним і може виступати у вигляді закуски.