Рецепт Риба відварна фото

Риба відварна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Крупи, Мал, Тілапія
Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Рецепт, як приготувати рибу відварну, стане в нагоді не тільки тим, хто дотримується оздоровчої дієти, а також прихильникам здорового харчування. Або тим, хто хоче урізноманітнити своє меню.

Рибка дуже ніжна і делікатна, раджу подавати її з таким же корисним і ніжним гарніром, наприклад, з відвареним рисом, з картопляним або гороховим пюре. А також варену тилапию можна використовувати для салатів. Можна зберігати відварну рибу кілька днів в холодильнику.

  • Лимон - 2 часточки
  • Чорний перець горошком - 10-15 штук
  • Петрушка - 4 штуки (гілочки)
  • Розмарин - 2 штуки (гілочки)
  • Тілапія (філе) - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Рис відварний - 100 грам
1
Філе тілапії вимийте і відкладіть в сторону. Налийте в сковороду або сотейник воду (5 сантиметрів), додайте лимон, перець, зелень і посоліть.
2
Доведіть вміст до кипіння і опустіть очищену від кісток рибу, відразу після закипання зменшіть вогонь і варіть під закритою кришкою 10 хвилин.
3
Акуратно дістаньте рибку і перекладіть на тарілку, оберніть її фольгою, щоб вона залишалася теплою.
4
Рідина в сковороді процідіть і поверніть назад, випаруйте половину рідини, потім додайте вершкове масло і безперервно помішуйте до утворення густої маси.
5
Збивайте соус віночком на слабкому вогні і додайте каперси, вимкніть вогонь і приберіть в сторону сковороду.
6
Подавайте рибку з відвареним рисом і полийте приготованим соусом.

Схожі рецепти