Риба в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили придбати в господарство міні-коптильню, то у вас з'явиться можливість поласувати безліччю копчених делікатесів. Сьогодні пропоную дізнатися, як закоптити рибу.
Коптити рибу простіше ніж здається. Головне - мати в арсеналі коптильню. Промаринується рибку великій кількості солі протягом години, потім промийте і просушіть. У коптильню насипте тирсу, встановіть решітки і розкладіть рибу. Коптити протягом приблизно 50 хвилин, потім дайте рибі трохи охолонути і провітритися і можна подавати до столу. Смачного!
- Мойва, скумбрія - 2-3 кілограм
- Сіль - За смаком

Рибу необхідно розморозити, якщо велика - наріжте шматками, якщо дрібниця, зразок мойви - можна залишити цілої. Рясно посоліть і залиште на годину-півтора. Потім промийте і дайте стекти зайвій воді.

Насипте в коптильню тирсу. Можна використовувати тирсу від яблуні, вишні або акації або суміш різних видів тирси. Далі встановіть піддон для збору жиру.

Потім поставте решітку, застелите її фольгою і розкладіть велику рибу.

Зверху поставте другу решітку і на неї викладіть дрібну рибку.

Коптити протягом приблизно 50 хвилин, потім дайте рибі трохи охолонути і провітритися і можна подавати до столу.