Риба в духовці зі шпинатом і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати запечену рибку з овочами. У цій страві навіть найдешевша рибка вийде дуже смачною і соковитою! Блюдо виграшно виглядає на столі, тому підійде і для Новорічного столу.
Святкування yового року припадає на пост, тому мій рецепт стане в нагоді в першу чергу тим, хто його дотримується! Безсумнівний плюс цієї страви в тому, що використовувати можна абсолютно будь-яку рибу, звичайно, бажано філе без кісток. У форму для запікання шарами викладаються лук зі шпинатом, рибне філе, зелень і помідори. Все запікається в духовці і подається до столу.
- Лихоманка - 600 грам (філе)
- Шпинат - 100 грам
- Помідор - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Лук наріжте кубиком.
Обсмажте на сковороді з додаванням олії.
Додайте розморожений і віджатий шпинат. Обсмажте хвилин 5.
Викладіть шпинат з цибулею в форму для запікання. Додати сіль.
Потім викладіть нарізане смужками рибне філе. Додати сіль, поперчіть.
На рибу викладіть нарізану зелень, потім нарізані кружальцями помідори.
Посипте рубаним часником. Додати сіль, поперчіть.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!