Риба по-російськи
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобаються ситні, смачні і нескладні в процесі страви? До святкового або щоденного столу хочу запропонувати вам на замітку непогану ідею, як приготувати рибу по-російськи. Спробуйте обов'язково!
Червона рибка з овочами, пікантним маринованим огірочком під ніжним соусом і сирною скоринкою - це неймовірно смачно! В даному випадку використовується в якості основи горбуша, але ви можете взяти і іншу рибу, яка є під рукою. Рибний бульйон, який входить в соус, найкраще зварити заздалегідь. Якщо ж його немає, можна спробувати використовувати воду.
- Файл gorbuši - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Маринований огірок - 2-3 штук
- Картопля - 5 штук
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Рибний бульйон - 1 Склянка
- Сіль і спеції - За смаком
1
Рибку вимийте, очистіть. Голову, хвіст, обрізки відправте в каструлю і зваріть бульйон. Готовий бульйон процідити!
2
Акуратно зріжте філе. Додати сіль за смаком (можна додати спеції для риби або полити соком лимона, наприклад) і відкладіть поки в сторону.
3
Картопля вимийте добре, відправте в каструлю з водою. Відваріть до напівготовності (час залежить від розміру картоплин). Остудіть, очистіть.
4
Очистіть цибулю, подрібніть і обсмажте до прозорості на олії.
5
Додайте терту моркву, продовжуйте смажити ще хвилин 5, помішуючи.
6
Огірочки наріжте кубиками, викладіть на сковороду і теж обсмажте кілька хвилин.
7
Борошно розведіть в бульйоні, додайте сметану, сіль і спеції за смаком. Все ретельно перемішайте.
8
Коли всі підготовчі процеси завершені, можна збирати блюдо. Дно жароміцної форми трохи змастіть маслом. Картопля наріжте тонкими кружечками і викладіть у форму.
9
Зверху викладіть рибку і овочі рівним шаром.
10
Влийте сметанним заливку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
11
Витягніть продукти, присипте тертим сиром і запікайте до готовності.
Смачного!
Смачного!