Рецепт Риба на решітці фото

Риба на решітці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Американська кухня
Риба та морепродукти, Обробка
Дієтичне харчування, ПП рецепти, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо вам вдалося вибратися на природу, то обов'язково приготуйте рибу на решітці. Вона вийде дуже смачною і соковитою (особливо, якщо запікати її цілком). Не забудьте спочатку замаринувати рибку.

Ви любите рибу? Тоді вам обов'язково варто дізнатися, як приготувати рибу на решітці. Так вона виходить дуже соковитою, з дивовижним ароматом. Додаючи до риби різноманітні трави та спеції, ви зможете експериментувати з відтінками смаку.


  • Обробка - 20 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Морська сіль, перець - За смаком
риба на решітці - фото крок 1
Рибу очистіть від лушпиння, видаліть зябра (по бажанню), вимийте її гарненько. Обсушити рибу паперовими рушниками. Зробіть глибокі поперечні розрізи на тулуб кожної рибини з обох сторін. Натріть рибку сіллю і перцем.
риба на решітці - фото крок 2
Вимийте зелень, порвіть її руками на невеликі гілочки. Лимон також вимийте і поріжте часточками. У кожне черевце риби вкладіть пару часточок лимона і трохи зелені. Загорніть рибку в фольгу, залиште маринуватися на пару годин в холодильнику.
риба на решітці - фото крок 3
Решітку для запікання змастіть рослинною олією. Тоді рибка не є прилипне до прутів в процесі запікання. Викладіть на решітку замариновану рибу з зеленню і лимоном.
риба на решітці - фото крок 4
Обсмажуйте рибку п'ятнадцять-двадцять хвилин, регулярно перевертаючи грати з одного боку на іншу. Подавайте з овочевим салатом або запеченою картоплею.

Схожі рецепти