Риба на решітці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам вдалося вибратися на природу, то обов'язково приготуйте рибу на решітці. Вона вийде дуже смачною і соковитою (особливо, якщо запікати її цілком). Не забудьте спочатку замаринувати рибку.
Ви любите рибу? Тоді вам обов'язково варто дізнатися, як приготувати рибу на решітці. Так вона виходить дуже соковитою, з дивовижним ароматом. Додаючи до риби різноманітні трави та спеції, ви зможете експериментувати з відтінками смаку.
- Обробка - 20 штук
- Лимон - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Морська сіль, перець - За смаком

Рибу очистіть від лушпиння, видаліть зябра (по бажанню), вимийте її гарненько. Обсушити рибу паперовими рушниками. Зробіть глибокі поперечні розрізи на тулуб кожної рибини з обох сторін. Натріть рибку сіллю і перцем.

Вимийте зелень, порвіть її руками на невеликі гілочки. Лимон також вимийте і поріжте часточками. У кожне черевце риби вкладіть пару часточок лимона і трохи зелені. Загорніть рибку в фольгу, залиште маринуватися на пару годин в холодильнику.

Решітку для запікання змастіть рослинною олією. Тоді рибка не є прилипне до прутів в процесі запікання. Викладіть на решітку замариновану рибу з зеленню і лимоном.

Обсмажуйте рибку п'ятнадцять-двадцять хвилин, регулярно перевертаючи грати з одного боку на іншу. Подавайте з овочевим салатом або запеченою картоплею.