Равіолі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі з сиром - італійський аналог наших пельменів. Цей простий рецепт равіолі з сирним сиром. Я їх роблю багато і заморожують. Коли часу в обріз, витягаю з морозилки і варю. Просто!
Равіолі з сиром - чудове блюдо, яке підійде і любителям ситно поїсти, і тим, хто не їсть м'яса, і дітям. До речі, ліпити равіолі можна всією сім'єю. Ми вдома саме так і робимо. Заповнюємо купу піддонів равіолі, відправляємо в морозилку і згадуємо в критичні моменти ліні або нестачі часу. Rikotta - це сирний сир, досить рідкий. Якщо ви не знаходите його в магазині, то купіть сир і перейдіть його через м'ясорубку або блендером.
- Манна крупа - 3, 5-4 склянки
- Пшеничне борошно - 1 Склянка
- Сіль - 3 чайних ложки(2 ç.l. - для тіста, 1 - для начинки)
- Яйця - 8 штук(4 яйця для тіста, 4 - для начинки)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Вода кип'ячена - 1 Склянка
- Сир або сир Рікотта - 800 грам
- Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
- Базилік свіжий (пучок) - 1 штука (можна замінити на петрушку.)
1. У великій мисці змішайте борошно, манку і сіль.
2. У центрі сипучої суміші зробіть ямку.
3. Збийте чотири яйця, потім додайте оливкову олію і перемішайте.
4. Яєчну суміш влийте в ямку, зроблену в борошні, почніть заважати. Поступово додавайте кип'ячену воду.
5. Гарненько розмішайте тісто ложкою.
6. Викладіть тісто з миски на робочу поверхню, присипану борошном. Продовжуйте місити руками.
7. В окрему миску викладіть сир Рікотта, чотири яйця, чайну ложку солі, чорний перець. Базилік (або петрушку) промийте і дрібно нарубати. Додайте до сиру і яєць. Суміш ретельно перемішайте до однорідної маси.
8. Тепер треба розкачати досить тонке тісто. Можна це робити качалкою, а можна скористатися спеціальним пристроєм для приготування тіста.
9. На прямокутну смужку розкачане тісто ложкою викладіть сирну начинку. Залишайте між начинкою відстань в 2-3 см.
10. Прямокутник зігніть навпіл, залишивши начинку в верхній частині. Поріжте тісто з начинкою на равіолі. Ріжте в порожніх місцях!
11. Відкриті кінці равіолі скріплюємо виделкою.
12. Равіолі з сиром готові! Залишилося тільки їх зварити або заморозити.
13. Равіолі з сиром варіть в підсоленій киплячій воді протягом 10 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!