Равіолі з сиром і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі з сиром і шинкою - відмінне блюдо, щоб поласувати! смачно, ситно, нагадує пасту з сиром і шинкою, але по-моєму, набагато смачніше. Сир, правда, потрібен італійський - маскарпоне.
Готувати равіолі з сиром і шинкою досить трудомісткий процес, особливо якщо самій місити тісто. Крім всього іншого, потрібні різні пристосування, щоб тонко розкачати тісто і рівно зліпити равіолі. Але ми це завжди вміли робити за допомогою звичайної качалки, чарочки або склянки. Так що, використовуйте свій досвід, ну або досвід своєї мами і сміливо беріться за справу! Інжир можете замінити, наприклад, сливою або виключити зовсім. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 200 грам (тісто)
- Яйце - 3 штуки(2 - тісто)
- Шинка - 150 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир вершковий - 380 грам (маскарпоне)
- Інжир - 1/4 склянки
- Сир твердий - 1/3 склянки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Вода - 1 Ст. Ложка (тісто)
Замісити еластичне тісто, дати йому полежати півгодини.
Цибуля посмажити на сковороді разом з часником до прозорості.
Шинку подрібнити.
Змішайте шинку, твердий тертий сир, перетертий інжир.
Додайте яйце.
Додайте цибулю, маскарпоне і спеції.
Фарш добре перемішайте.
Вам знадобляться спеціальні пристосування, щоб зробити равіоллі.
Тісто прокатайте через машинку, склавши його кілька разів.
Форму посипте борошном.
Інвестуйте у форму для тіста.
У поглиблення покладіть начинку і змастіть краю водою, щоб краще зчепилося тісто.
Накрийте іншим листом тесту і прокатайте каталкою.
Готові равіолі варіть 5 хвилин в окропі.