Раки в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Більшість людей раків їсть дуже рідко, один або два рази на рік. Якщо пощастило придбати раків, потрібно вміти правильно їх зварити, ділюся смачним рецептом, як приготувати раків в пиві.
Варені раки - це відмінна закуска до пива, Крім цього, їх можна використовувати для приготування супів, салатів і різних закусок. Здавалося б, не так вже й складно приготувати раків, кинув в киплячу каструлю - і раки готові. В цілому це так. Але даний рецепт відрізняється від звичного нам, адже раків обов'язково потрібно наполягати близько 24 годин, саме тоді у них буде особливий смак.
- Вода - 1, 5 L
- Рак - 24 штук
- Пиво - 1 літр
- Кріп - 1 пучок
- Морська сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний і запашний перець горошком - 2 Ст. Ложки
1
У велику каструлю наливаю воду і темне пиво, додаю великий пучок кропу, сіль, чорний і запашний перець. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу воду до кипіння.
2
У киплячу воду, НЕ збавляючи вогонь, кладу помитий раків, накриваю кришкою і варю до закипання.
3
Після цього зменшуємо вогонь і варю 5-6 хвилин, потім вимикаю вогонь.
4
Кришку з каструлі не знімаю, залишаю при кімнатній температурі остигати, потім переставляю в холодильник і наполягаю 24 годину. Готових раків подаю до столу вже остиглими.