Рецепт Раки в пиві фото

Раки в пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Рак
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На святковий стіл, День народження
Страви цілком

Більшість людей раків їсть дуже рідко, один або два рази на рік. Якщо пощастило придбати раків, потрібно вміти правильно їх зварити, ділюся смачним рецептом, як приготувати раків в пиві.

Варені раки - це відмінна закуска до пива, Крім цього, їх можна використовувати для приготування супів, салатів і різних закусок. Здавалося б, не так вже й складно приготувати раків, кинув в киплячу каструлю - і раки готові. В цілому це так. Але даний рецепт відрізняється від звичного нам, адже раків обов'язково потрібно наполягати близько 24 годин, саме тоді у них буде особливий смак.


  • Вода - 1, 5 L
  • Рак - 24 штук
  • Пиво - 1 літр
  • Кріп - 1 пучок
  • Морська сіль - 1 Ст. Ложка
  • Чорний і запашний перець горошком - 2 Ст. Ложки
1
У велику каструлю наливаю воду і темне пиво, додаю великий пучок кропу, сіль, чорний і запашний перець. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу воду до кипіння.
2
У киплячу воду, НЕ збавляючи вогонь, кладу помитий раків, накриваю кришкою і варю до закипання.
3
Після цього зменшуємо вогонь і варю 5-6 хвилин, потім вимикаю вогонь.
4
Кришку з каструлі не знімаю, залишаю при кімнатній температурі остигати, потім переставляю в холодильник і наполягаю 24 годину. Готових раків подаю до столу вже остиглими.

Схожі рецепти