Рецепт Раки у вині фото

Раки у вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Рак
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Один з найбільш вдалих способів приготування раків - це раки у вині. Пивомани, не турбуйтесь - вино повністю випаровується, і ці раки йдуть до пива не гірше будь-яких інших

Опис приготування:

Мій чоловік - великий любитель раків, тому я випробувала вже, напевно, з десяток різних способів приготування раків. Один з найбільш вдалих винайшла зовсім недавно - раки у вині. До цього все якось в пиві та в пиві гасила, а тут спробувала у вині - вийшло точно не гірше. Так що - вносимо різноманітність в приготування раків!

  • Раки - 10 штук
  • Біле сухе вино - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Спеції - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Зелень - - За смаком
раки у вині - фото крок 1
Раків гарненько промиваємо, даємо воді з них стекти.
раки у вині - фото крок 2
У сковороді розтоплюємо вершкове масло.
раки у вині - фото крок 3
Поки масло гріється - дрібно нарізаємо часник.
раки у вині - фото крок 4
Як тільки масло добре розтопиться - кидаємо в нього часник, обсмажуємо 2-3 хвилини до характерного запаху.
раки у вині - фото крок 5
Слідом за часником кидаємо в сковороду раків.
раки у вині - фото крок 6
Обсмажуємо до тих пір, поки не набудуть помаранчевий відтінок.
раки у вині - фото крок 7
Потім додаємо всі наші спеції, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо на середньому вогні ще 4-5 хвилин.
раки у вині - фото крок 8
Потім раків з сковороди перекладаємо в каструлю і заливаємо вином. Доводимо до кипіння і кип'ятимо ще близько 10 хвилин.
раки у вині - фото крок 9
Знімаємо з вогню і даємо настоятися під кришкою ще близько 10 хвилин. Усе, раки у вині готові - можна відкривати пивко і сідати зручніше

Схожі рецепти