Раки у вині
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш вдалих способів приготування раків - це раки у вині. Пивомани, не турбуйтесь - вино повністю випаровується, і ці раки йдуть до пива не гірше будь-яких інших
Мій чоловік - великий любитель раків, тому я випробувала вже, напевно, з десяток різних способів приготування раків. Один з найбільш вдалих винайшла зовсім недавно - раки у вині. До цього все якось в пиві та в пиві гасила, а тут спробувала у вині - вийшло точно не гірше. Так що - вносимо різноманітність в приготування раків!
- Раки - 10 штук
- Біле сухе вино - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Раків гарненько промиваємо, даємо воді з них стекти.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло.
Поки масло гріється - дрібно нарізаємо часник.
Як тільки масло добре розтопиться - кидаємо в нього часник, обсмажуємо 2-3 хвилини до характерного запаху.
Слідом за часником кидаємо в сковороду раків.
Обсмажуємо до тих пір, поки не набудуть помаранчевий відтінок.
Потім додаємо всі наші спеції, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо на середньому вогні ще 4-5 хвилин.
Потім раків з сковороди перекладаємо в каструлю і заливаємо вином. Доводимо до кипіння і кип'ятимо ще близько 10 хвилин.
Знімаємо з вогню і даємо настоятися під кришкою ще близько 10 хвилин. Усе, раки у вині готові - можна відкривати пивко і сідати зручніше