Рецепт Пряники на розсолі від огірків фото

Пряники на розсолі від огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Розсіл
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 40 хв.

Огірковий розсіл одночасно кислий, солоний і пряний, саме це і потрібно для приготування смачних пряників. Перелік інгредієнтів простий і все доступно. Прянощі вибираємо за смаком.

Опис приготування:

Огірковий розсіл попередньо проціджують і вибираємо помірно гострий, так як гострота передається готовим пряникам. На основі даного рецепта можна пекти не тільки шоколадні пряники. Смачними будуть пряники з цедрою лимона і апельсина або з начинкою з джему. Спробуйте!

  • Борошно цільнозернове - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 50-70 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Какао порошок - 3 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 60 мілілітрів
  • Розсіл - 100 мілілітрів
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Кардамон мелений - 1 щіпка
пряники на розсолі від огірків - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 2
У миску виливаємо розсіл і насипаємо соду. Перемішуємо.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 3
Додаємо олію і цукор. Все добре перемішуємо.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 4
Далі, насипаємо подрібнені прянощі.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 5
Додаємо какао порошок.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 6
Невеликими порціями додаємо цельнозерновую борошно і замішуємо тісто.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 7
Готове тісто посипаємо пшеничним борошном і розгортаємо лист тіста товщиною 5 мм. Вирізаємо пряники формочками або склянкою.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 8
Перекладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером і випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 15 хвилин.
пряники на розсолі від огірків - фото крок 9
Пряники на розсолі готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти