Печиво на розсолі від огірків
(покроковий рецепт з фото)
Печиво на розсолі від огірків в домашніх умовах готується менше години. Розсіл можна використовувати будь-який (з квашеної капусти також підійде). Таке печиво стане відмінним ласощами.
Незвичайне печиво на розсолі від огірків в домашніх умовах, яке стане непоганою закускою до пива. При бажанні, перед відправкою його в духовку, можна посипати ароматизованої приправою або залишити так. Розсіл можна використовувати будь-який, головне - добре вимісити тісто.
- Розсіл - 1 Склянка
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 4 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
1. Беремо розсіл і додаємо в нього цукор. Я взяла огірковий розсіл, але підійде будь-який інший. Розмішуємо цукор, поки він повністю не розчинитися, після додаємо соду і рослинне масло. Соду гасити не потрібно - це зробить розсіл.
2. У самому кінці додаємо борошно і замішуємо тісто. Муки потрібно стільки, скільки візьме основна маса. У мене зазвичай йде близько 4 склянок.
3. Замішуємо тісто і кладемо його в холодильник на 15-20 хвилин. Після цього поділяємо на 3-4 частини і розгортаємо кожну частину. Форму для печива можете вибрати будь-яку. Мені особисто подобається робити довге печиво. Розгортати краще через плівку.
4. Розкачати пласт товщиною 5-8 мм, нарізаємо в довжину. Для візерункової різання використовуйте фігурний ніж для чебуреків.
5. Викладаємо печиво на деко, покритий пергаментом і відправляємо в духовку. Температура духовки повинна бути не менше 180 градусів. Випікаємо печиво близько 12-15 хвилин.