Пісне печиво на розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Пісне печиво на розсолі - це не маревний експеримент божевільного кондитера, а дійсно смачне і м'яке пісне печиво домашнього приготування, сметани зі столу відразу.
Отже, пропоную вашій увазі простий рецепт пісного печива на розсолі:
1. У розсолі (переважно, огірковому) розчиняємо соду, туди ж додаємо масло і цукор. Перемішуємо.
2. Просіваємо в отриману суміш борошно, замішуємо еластичне тісто.
3. Розкачуємо тісто в корж, вирізаємо з неї фігурки бажаного розміру і форми. Викладаємо фігурки на деко, застелений пергаментним папером.
4. Ставимо деко в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікаємо до рум'яного золотистого кольору печива.
Готове пісне печиво на розсолі дістаємо з духовки, охолоджуємо на решітці і подаємо до столу.
Удачі в приготуванні!
- Розсіл - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Олія соняшникова - 1/2 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
1. У розсолі (переважно, огірковому) розчиняємо соду, туди ж додаємо масло і цукор. Перемішуємо.
2. Просіваємо в отриману суміш борошно, замішуємо еластичне тісто.
3. Розкачуємо тісто в корж, вирізаємо з неї фігурки бажаного розміру і форми. Викладаємо фігурки на деко, застелений пергаментним папером.
4. Ставимо деко в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікаємо до рум'яного золотистого кольору печива.
Готове пісне печиво на розсолі дістаємо з духовки, охолоджуємо на решітці і подаємо до столу.
Удачі в приготуванні!