Пряна скумбрія
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить рибні блюда, розповідаю, як приготувати пряну скумбрію. Вдалий складу прянощів і запечена скумбрія виходить смачною і ароматною. Заходьте, угощаю!
Рибу я вважаю за краще запікати в духовці. Риба залишається соковитою, ароматної і не вбирає в себе зайвий жир, як при смаженні. Один з найпростіших рецептів запікання риби - просто додати улюблені прянощі і спеції.
- Скумбрія - 2 штуки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Перець білий - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Каррі - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Скумбрію вимийте.
Видаліть голову і плавники. Випатрайте, всередині видаліть чорну плівку.
Прянощі і спеції подрібніть з сіллю в ступці або кавомолці. Натріть пряною сумішшю рибу, розріжте на шматки по 4-5 см. Помістіть шматочки риби в форму для запікання і поставте в холодильник на 30 хвилин. Потім відправте запікатися в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
Подавайте пряну скумбрію з скибочкою лимона і свіжими овочами. Смачного!