Рецепт Приправа з помідорів на зиму фото

Приправа з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Влітку обов'язково потрібно заготовити приправу з помідорів, щоб в зиязикай час не купувати магазинну томатну пасту, адже домашня в рази корисніше!

Опис приготування:

Інгредієнти розраховані на ємність об'ємом 0, 5 L. Яскраву і соковиту приправу з помідорів ви можете додавати при приготуванні перших, других страв, готувати з неї соус в зиязикай час, подавати як самостійне блюдо з хлібом. Термін придатності консервації - 1 рік.

  • Помідор - 800 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 4 щіпки
  • Часник - 4 зубчики
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
приправа з помідорів на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 2
Помідори промийте у воді, розріжте навпіл і видаліть зелені живці. Протріть кожну половинку томатів на тертці з великими або дрібними осередками в глибоку миску або салатник.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 3
Перелийте томатну масу в каструлю або казан, додайте сіль, цукор і мелений чорний перець.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 4
Очистіть зубчики часнику і промийте їх, бізнес - спресуйте в ємність.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 5
Помістіть каструлю на плиту і доведіть томатну масу до кипіння, потім зменшіть нагрів до мінімального або середнього, протомитися вміст ємності близько 20 хвилин. По бажанню, можна уварити і довше, якщо хочете отримати густу масу. Через зазначений час влийте в ємність рослинне масло і оцет, доведіть ще раз масу до кипіння.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 6
Простерилизуйте банку і кришку, влийте в неї приготовану приправу з помідорів.
приправа з помідорів на зиму - фото крок 7
Відразу ж закрутіть кришкою банку по різьбі або ключем для консервації. Остудіть при кімнатній температурі і перенесіть на зберігання в льох, підвал, кладовую. Відкривайте в зиязикай час у міру необхідності.

Схожі рецепти