Приправа з помідорів, фенхеля і базиліка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гострої приправи з помідорів, фенхеля, каперсів, чилі, базиліка і петрушки.
Розігріти духовку до 200 градусів. Скропити лист для випічки маслом. Розрізати помідори уздовж навпіл, покласти їх розрізаною стороною вниз в один шар на підготовлений лист. Покласти зубчики часнику на аркуші поруч з помідорами. Випікати в духовці, поки помідори і часник не стануть м'якими, близько 35 хвилин. Прибрати з духовки і дати охолонути.
У середній мисці змішати оцет, фенхель, каперсами, червоний перець або чилі і масло. Дрібно нарізати часник і помідори, додати в миску. Нарізати базилік тонкою соломкою, додати в миску разом з петрушкою. Перемішати. Подавати приправу охолодженої або при кімнатній температурі.
- Помідорів - 450 грам
- Часнику - 4 зубчики
- Цибулина фенхелю - 450 грам
- Каперсів - 1 Ст. Ложка
- Червоного перцю пластівцями - 1/4 чайних ложки
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
У середній мисці змішати оцет, фенхель, каперсами, червоний перець або чилі і масло. Дрібно нарізати часник і помідори, додати в миску. Нарізати базилік тонкою соломкою, додати в миску разом з петрушкою. Перемішати. Подавати приправу охолодженої або при кімнатній температурі.