ПП-вареники з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Що, що, що! Правильні вареники і саме з виноградом. Чи не пробували такі? А адже це дуже смачно! Тому читаємо рецепт і швиденько готуємо смачні і корисні вареники. Зробити їх дуже легко!
Любіть вареники з ягодами, але зараз вирішили харчуватися правильно і відмовляєтеся від улюбленої страви? Не варто псувати собі настрій, адже вихід є! Я розповім вам, що приготувати ПП-вареники з виноградом, ви їх приготуєте - і настрій відразу покращиться
- Сир - 200 грам (знежирений)
- Яйця - 1 штука
- Вівсяна мука - 4-5 Ст. Ложок (залежить від вологості сиру, 1, 5 столових ложки залишимо для оброблення тесту, інше в тісто)
- Цукор - 1 Чайна ложка (або замінник цукру)
- Сіль - 2/3 чайних ложки (половина в тесті, інше для варіння вареників)
- Виноград - 20-24 штук (без кісточок)
Підготуємо інгредієнти. Виноград вимиємо і обсушити. Якщо у вас немає вівсяної муки, подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці до стану борошна. В цьому випадку краще брати пластівці швидкого приготування.
У миску з сиром додаємо яйце, сіль і цукор. Якщо сир у вас великими крупинками, попередньо його подрібніть.
Розмішайте сир з яйцем, цукром і сіллю, починаємо додавати вівсяну муку. Я набираю ось так, з гіркою.
Робите такі вареники перший раз і не знаєте, який консистенції має бути тісто? значить всипати 3 ложки борошна і перемішують.
Тісто має вийти м'яким і липким. Зліпити з нього кульку розміром з волоський горіх, він повинен тримати форму і не розтікатися. При необхідності додайте ще трохи борошна.
Посипаємо стіл або обробну дошку борошном, ділимо тісто на дві частини і розгортаємо в ковбаски. Нарізаємо на шматочки, діаметр яких залежить від розміру ягід винограду.
У кожен шматочок тесту вдавлюємо ягідку.
І формуємо вареник у формі кульки.
Варимо вареники в киплячій підсоленій воді 7-10 хвилин з моменту закипання.
І ось наші вареники готові.
Вареники можна їсти з йогуртом, нежирною сметаною або з сиропом з солодких ягід.