Кекс з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Родзинками в випічці нікого не здивуєш, а що ви скажете тоді про виноград? Навіть ніколи не замислювалася про таке. І не пробувала ніде таких варіантів. Так що це перший раз, думаю, як і у вас. Читайте!
І мало того, що буде доданий незвичайний фрукт, так ще й разом зі звичним вершковим маслом з'єднаємо оливкова. Завдяки цьому тісто виходить вологим і жовтого кольору. Подивіться, як приготувати кекс з виноградом, щоб здивувати своїх близьких. Тим більше, що зробити це не так складно.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Цукор білий - 140 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Виноград червоний - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Для початку змішайте разом борошно, сіль і соду.
2. В іншій мисці збийте в єдину консистенцію яйця з цукром.
3. Потім до них додайте оливкову олію, молоко, розтоплене вершкове масло, всю цедру і ванілін. Інгредієнти збийте.
4. Далі поступово всипте суху суміш, продовжуючи замішувати тісто.
5. І додайте промитий виноград. Тісто ще раз перемішайте.
6. Потім влийте тісто в змащену вершковим маслом і присипану борошном форму для випічки.
7. Також зверху викладіть пару виноградин. Присипте все цукром.
8. Випікайте кекс 50 хвилин при 180 градусах в духовці. Приємного чаювання!