Мигдальний кекс з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Мигдальний кекс - це любов з першого шматочка! Він виходить трохи вологим, соковитим, прям тане в роті. Побалуйте себе і близьких ніжною, ароматної випічкою з чашкою свіжозвареної кави або чаю!
Кекс з горіховою борошном, безумовно, відноситься до розряду вишуканої випічки. Ніжне післясмак мигдалю, Еле ulovimиy смак марципану… Я пропоную урізноманітнити кекс виноградом і настійно раджу брати білий, без кісточок. Темний виноград забарвить тісто, що зробить випічку не такий апетитною.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 150 грам
- Борошно мигдальна - 100 грам
- Яйця - 2 грами
- Мигдальний лікер - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Виноград - 100 грам
Розм'якшене масло збийте з цукром і ванільним екстрактом білого.
По одному вбийте яйця, ретельно збиваючи кожне. Додайте лікер і знову збийте.
Просійте пшеничну муку з сіллю і розпушувачем, додайте мигдальне борошно і введіть в яєчно-масляний суміш. На низьких оборотах міксера замісити тісто.
Додайте половину промитого і обсушену винограду, акуратно вмішати в тісто лопаткою.
Перекладіть тісто в форму для кексу і розкладіть залишок винограду зверху, трохи вдавлюючи ягоди в тісто.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовий кекс вийміть з форми і повністю остудіть на решітці.
Перед подачею присипте кекс цукровою пудрою. Приємного чаювання!