Рецепт Помідори фаршировані яйцем і цибулею фото

Помідори фаршировані яйцем і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Яйця, Помідор, Цибуля, Зелена цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Фаршировані

Швидка в приготуванні холодна закуска з помідорів, фаршированих яйцем і цибулею, сподобається до смаку всім рідним, якщо ви подасте її на обід або вечерю. Блюдо відмінно впишеться і на святковий стіл.

У літній сезон збору стиглих томатів таку барвисту закуску можна готувати хоч кожен день. Причому ви можете замінювати курячі яйця перепелиними, качиними, а зелена цибуля - червоним або цибулею-пореєм. Також смачно блюдо, заправлене НЕ майонезом, а сметаною будь-якої жирності.

  • Помідор - 7 штук
  • Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
  • Цибуля зелена - 3 штуки (стебла)
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Помідори вибирайте середнього розміру, НЕ великі. Курячі яйця заздалегідь відваріть протягом 11-13 хвилин і остудіть в холодній воді.
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 2
Очистіть курячі яйця від шкаралупи, промийте у воді і натріть на тертці з дрібними отворами в глибоку ємність.
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 3
Промийте стебла зеленої цибулі, подрібніть і додайте в ємність до натертої яєчної маси разом з майонезом будь-якої жирності. Приправити сіллю і poperčite. Акуратно перемішайте начинку.
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 4
Зріжте з томатів кришечки, чайною ложкою вийміть вміст, залишаючи лише томатні "барила" . Якщо помідори не хочуть триматися на тарілці, зріжте і з дна овочів невелику частину.
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 5
Начините очищені помідори яєчним салатом до верху за допомогою чайної ложки. Якщо помідори великі, то вам доведеться збільшити кількість начинки, відварити і натер ще кілька курячих яєць.
помідори фаршировані яйцем і цибулею - фото крок 6
Прикрасьте приготовану страву за смаком, наприклад - свіжою зеленню кропу. Подайте до столу або помістіть в холодильник для охолодження до подачі.

Схожі рецепти