Помідори фаршировані яйцем і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Швидка в приготуванні холодна закуска з помідорів, фаршированих яйцем і цибулею, сподобається до смаку всім рідним, якщо ви подасте її на обід або вечерю. Блюдо відмінно впишеться і на святковий стіл.
У літній сезон збору стиглих томатів таку барвисту закуску можна готувати хоч кожен день. Причому ви можете замінювати курячі яйця перепелиними, качиними, а зелена цибуля - червоним або цибулею-пореєм. Також смачно блюдо, заправлене НЕ майонезом, а сметаною будь-якої жирності.
- Помідор - 7 штук
- Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
- Цибуля зелена - 3 штуки (стебла)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Помідори вибирайте середнього розміру, НЕ великі. Курячі яйця заздалегідь відваріть протягом 11-13 хвилин і остудіть в холодній воді.
Очистіть курячі яйця від шкаралупи, промийте у воді і натріть на тертці з дрібними отворами в глибоку ємність.
Промийте стебла зеленої цибулі, подрібніть і додайте в ємність до натертої яєчної маси разом з майонезом будь-якої жирності. Приправити сіллю і poperčite. Акуратно перемішайте начинку.
Зріжте з томатів кришечки, чайною ложкою вийміть вміст, залишаючи лише томатні "барила" . Якщо помідори не хочуть триматися на тарілці, зріжте і з дна овочів невелику частину.
Начините очищені помідори яєчним салатом до верху за допомогою чайної ложки. Якщо помідори великі, то вам доведеться збільшити кількість начинки, відварити і натер ще кілька курячих яєць.
Прикрасьте приготовану страву за смаком, наприклад - свіжою зеленню кропу. Подайте до столу або помістіть в холодильник для охолодження до подачі.