Полуниця у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Таке ароматне, яскраве за смаком і кольором полуничне варення прикрасить ваше сімейне чаювання. Його можна також використовувати в якості просочення бісквітних коржів, як доповнення до десертів, морозиву.
Опис приготування:
Розповім вам наш сімейний рецепт, як приготувати полуницю у власному соку. Рецепт перевірений роками, так що не сумнівайтеся, просто спробуйте! впевнена, що ви залишитеся задоволені. Для такого способу заготовки полуниці підходять тільки соковиті сорти.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 900 грам
Полуницю переберіть, видаліть зіпсовану і пом'яту ягоду. Промийте під холодною водою, обсушити.
Підготуйте стерилізовані банки і кришки. Ягоди розкладайте щільно, пересипаючи цукром. Цукор вказую приблизно, його кількість залежить від розміру і кількості ягід, уместившихся в банку.
Накрийте кришками, поставте в холодильник на кілька годин до тих пір, поки полуниця не пустить сік.
Ягода пустила сік, ущільнився, в банках звільнилося місце. З 2-3 банок розкладіть полуницю з сиропом по іншим, наповнюючи їх доверху. Накрийте кришками.
Поставте баночки в каструлю, наповніть її теплою (не гарячою! ) водою до плічок банок. Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння води, кип'ятіть 10-15 хвилин. Закрутіть кришки, переверните баночки. На дні може залишитися трохи цукру, покрутіть банку і дайте йому розчинитися в гарячому сиропі. Остудіть. Зберігайте в прохолодному місці!