Плов зі свининою по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний, але все ж дуже простий рецепт плову зі свининою по тайськи - щось середнє між традиційною тайською кухнею за рахунок м'ясного соусу і класичного рису для плову - басматі.
Цей рецепт приготування плову зі свининою по-тайськи, можливо, і має деякі складності з соусом, але зате відмінний смак і апетитний вигляд готового блюда вас точно не залишить байдужими. Один дам маленький рада: помідори перед подачею звільніть від насіння і шкурок, так часточки НЕ "розповзуться" при нагріванні, і помідори не "потечуть", зіпсувавши зовнішній вигляд готового блюда. В іншому ж все повинно бути просто. Хай щастить!
- Фарш - 400 грам
- Стручкова квасоля - 150 грам
- Помідори - 100 грам
- Часник - 1 штука(1 велика головка)
- Luk-salotų - 2 штуки
- Рис басматі - 100 грам
- Перець чилі кетчуп - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Базилік - 100 грам
- Яйце - 1 штука (потрібен тільки жовток)
- Спеції - За смаком
1. Фарш обсмажити на олії до готовності. Змішаємо окремо всі інгредієнти для соусу: мідь, чилі, соєвий соус, жовток одного яйця, спеції за смаком і подрібнений в пюре часник. Цей соус відправимо до м'яса, обсмажити все разом. Квасоля і цибулю ріжемо дрібно і додаємо відразу, помідори - у самому кінці.
2. Коли суміш вже гарненько зарум'яниться, додамо промитий базилік прямо великими листками, а в самому кінці, коли пора знімати з вогню, - помідори скибочками.
3. Рис відварити окремо до готовності, і вже при подачі змішаємо з тайської сумішшю.
4. І ось таку красу отримуємо в підсумку! Смачного!