Рецепт Плов з куркою і грибами фото

Плов з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Курка, Крупи, Гриби, Мал, Довгозерний рис
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Ця страва для тих, хто не може вибрати, що йому подобається більше - курка або гриби Чи поєднуються вони один з одним прекрасно, так чому б не приготувати плов з куркою і грибами? рецепт - з фото!

Куряче м'ясо, як відомо, не відрізняється великим вмістом жиру, гриби, зрозуміла справа, теж, так що плов виходить і поживний, і дуже легкий при цьому - ну, зрозуміло, якщо не зжерти підлогу каструлі в один присід! ;). А це цілком можливо, тому що блюдо найсмачніше - мій чоловік готовий харчуватися їм три рази в день, незважаючи на те, що до рису відноситься в общем-то байдуже. Мені плов з куркою і грибами теж дуже подобається - не в останню чергу тим, що готувати його недовго і інгредієнти доступні. Я зазвичай роблю його з печериць, але якщо вам вдасться розжитися лісовими грибами, це буде взагалі казка!

Загалом, сподіваюся, рецепт приготування плову з куркою і грибами вам стане в нагоді і надихне на нові кулінарні подвиги!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Мал - 1, 5-2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком (традиційні спеції для плову - зіра, шафран, куркума - з цією стравою непоєднуване! )
плов з куркою і грибами - фото крок 1
Куряче філе нарізати шматочками приблизно 2х2 сантиметри.
плов з куркою і грибами - фото крок 2
Гриби вимити, обсушити і теж нарізати - четвертушками або пластинками, в залежності від їх розміру.
плов з куркою і грибами - фото крок 3
Почистити і нарізати овочі.
плов з куркою і грибами - фото крок 4
Мал ретельно промити і залити гарячою водою.
плов з куркою і грибами - фото крок 5
Розігріти сковороду з рослинним маслом.
плов з куркою і грибами - фото крок 6
На сильному вогні, помішуючи. Обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
Викласти овочі на тарілку за допомогою шумівки, а в залишках олії обсмажити курку.
плов з куркою і грибами - фото крок 7
Повернути овочі в сковороду з куркою, перемішати. Злити воду з рису і додати його туди ж. Розрівняти лопаткою, увіткнути зубчики часнику, посолити і залити водою (вона повинна бути на 1 сантиметр вище рівня рису).
плов з куркою і грибами - фото крок 8
Закрити сковороду кришкою і томити на повільному вогні хвилин 15-20. За цей час обсмажити гриби.
плов з куркою і грибами - фото крок 9
Спробувати рис - якщо він майже готовий, викласти поверх нього гриби, закрити кришкою, вимкнути вогонь і дати плову дійти хвилин 15.
Перед подачею на стіл плов перемішати. Викласти на плоске блюдо і подавати гарячим.

Схожі рецепти