Рецепт Плов з куркою і грибами фото

Плов з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах , Курка , Крупи , Гриби , Мал , Довгозерний рис
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва для тих, хто не може вибрати, що йому подобається більше - курка або гриби Чи поєднуються вони один з одним прекрасно, так чому б не приготувати плов з куркою і грибами? рецепт - з фото!

Опис приготування:

Куряче м'ясо, як відомо, не відрізняється великим вмістом жиру, гриби, зрозуміла справа, теж, так що плов виходить і поживний, і дуже легкий при цьому - ну, зрозуміло, якщо не зжерти підлогу каструлі в один присід! ;). А це цілком можливо, тому що блюдо найсмачніше - мій чоловік готовий харчуватися їм три рази в день, незважаючи на те, що до рису відноситься в общем-то байдуже. Мені плов з куркою і грибами теж дуже подобається - не в останню чергу тим, що готувати його недовго і інгредієнти доступні. Я зазвичай роблю його з печериць, але якщо вам вдасться розжитися лісовими грибами, це буде взагалі казка!

Загалом, сподіваюся, рецепт приготування плову з куркою і грибами вам стане в нагоді і надихне на нові кулінарні подвиги!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Мал - 1, 5-2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком (традиційні спеції для плову - зіра, шафран, куркума - з цією стравою непоєднуване! )
плов з куркою і грибами - фото крок 1
Куряче філе нарізати шматочками приблизно 2х2 сантиметри.
плов з куркою і грибами - фото крок 2
Гриби вимити, обсушити і теж нарізати - четвертушками або пластинками, в залежності від їх розміру.
плов з куркою і грибами - фото крок 3
Почистити і нарізати овочі.
плов з куркою і грибами - фото крок 4
Мал ретельно промити і залити гарячою водою.
плов з куркою і грибами - фото крок 5
Розігріти сковороду з рослинним маслом.
плов з куркою і грибами - фото крок 6
На сильному вогні, помішуючи. Обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
Викласти овочі на тарілку за допомогою шумівки, а в залишках олії обсмажити курку.
плов з куркою і грибами - фото крок 7
Повернути овочі в сковороду з куркою, перемішати. Злити воду з рису і додати його туди ж. Розрівняти лопаткою, увіткнути зубчики часнику, посолити і залити водою (вона повинна бути на 1 сантиметр вище рівня рису).
плов з куркою і грибами - фото крок 8
Закрити сковороду кришкою і томити на повільному вогні хвилин 15-20. За цей час обсмажити гриби.
плов з куркою і грибами - фото крок 9
Спробувати рис - якщо він майже готовий, викласти поверх нього гриби, закрити кришкою, вимкнути вогонь і дати плову дійти хвилин 15.
Перед подачею на стіл плов перемішати. Викласти на плоске блюдо і подавати гарячим.

Схожі рецепти