Рецепт Плов з грибами і куркою фото

Плов з грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азіатська кухня
Птах , Курка , Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Плов - дуже популярне у багатьох країнах блюдо. Існує безліч способів приготування і різних сполучень інгредієнтів для плову. Мій улюблений варіант - з куркою і грибами!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування плову з грибами і куркою. Якщо набридли печериці, можна взяти інші лісові гриби, виходить теж непогано. Спеції для плову регулюйте самостійно, хтось же любить гостріше, а хтось не дуже. При подачі на стіл обов'язково присипте свіжою зеленню (кріп, петрушка). Хай щастить!

  • Курка - 500 грам
  • Мал - 200 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Зелень - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов з грибами і куркою - фото крок 1
Моркву і цибулю очищуємо і нарізаємо, цибуля - півкільцями, морква - кружечками.
плов з грибами і куркою - фото крок 2
Курку наріжте великими шматочками, обсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні.
плов з грибами і куркою - фото крок 3
У цій же сковороді обсмажуємо цибулю і моркву приблизно 5 хвилин.
плов з грибами і куркою - фото крок 4
Печериці промиваємо і нарезам пластинками.
плов з грибами і куркою - фото крок 5
Викладаємо печериці до цибулі і моркви, смажимо ще 5 хвилин.
плов з грибами і куркою - фото крок 6
Беремо глибоку сковороду з товстим дном, викладаємо курку.
плов з грибами і куркою - фото крок 7
Потім овочі.
плов з грибами і куркою - фото крок 8
Зверху кладемо рис, спеції і томатну пасту. Заливаємо водою і варимо до готовності рису.
плов з грибами і куркою - фото крок 9
При подачі на стіл прикрашаємо плов зеленню. Смачного!

Схожі рецепти