Плов без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно ж, традиційний плов готується в казані зі свіжої баранини. Але плов без м'яса - теж смачна страва. Приготування цієї страви не займе у вас багато часу.
Кількість порцій: 3-4
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник, головка - 1 штука
- Олія соняшникова - 80 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Приправа для плову - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Перед тим, як почати готувати плов рис треба добре промити в холодній воді кілька разів. Вимити і почистити цибулю і моркву. Нарізати їх дрібними кубиками. Вам потрібна буде глибока сковорода або казан. Влити в сковороду олію і розжарити його. Обсмажити на ньому цибулю і моркву і додати вершкове масло.
2. Коли розтопиться вершкове масло, все перемішати і на овочеву зажарку викласти рис. Вирівняти його, посипати сіллю і приправами.
3. Залити сковорідку з продуктами водою. Води повинно бути стільки, щоб рис покрився зверху на 1-1, 5 см.
4. Занурте в плов промиту і неочищену головку часнику.
5. Накрити сковорідку кришкою. Зменшити вогонь і варити плов близько 25 хвилин. Відкриваєте кришку і перемішуєте готовий плов. Головку часнику треба дістати. Очистити зубчики і покласти по кілька зубчиків в тарілки з пловом.