Рецепт Плов без м'яса фото

Плов без м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Час приготування: 50 хв.

Звичайно ж, традиційний плов готується в казані зі свіжої баранини. Але плов без м'яса - теж смачна страва. Приготування цієї страви не займе у вас багато часу.

Кількість порцій: 3-4
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник, головка - 1 штука
  • Олія соняшникова - 80 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Приправа для плову - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
плов без м'яса - фото крок 1
1. Перед тим, як почати готувати плов рис треба добре промити в холодній воді кілька разів. Вимити і почистити цибулю і моркву. Нарізати їх дрібними кубиками. Вам потрібна буде глибока сковорода або казан. Влити в сковороду олію і розжарити його. Обсмажити на ньому цибулю і моркву і додати вершкове масло.
плов без м'яса - фото крок 2
2. Коли розтопиться вершкове масло, все перемішати і на овочеву зажарку викласти рис. Вирівняти його, посипати сіллю і приправами.
плов без м'яса - фото крок 3
3. Залити сковорідку з продуктами водою. Води повинно бути стільки, щоб рис покрився зверху на 1-1, 5 см.
плов без м'яса - фото крок 4
4. Занурте в плов промиту і неочищену головку часнику.
плов без м'яса - фото крок 5
5. Накрити сковорідку кришкою. Зменшити вогонь і варити плов близько 25 хвилин. Відкриваєте кришку і перемішуєте готовий плов. Головку часнику треба дістати. Очистити зубчики і покласти по кілька зубчиків в тарілки з пловом.

Схожі рецепти