Пісний різотто
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - італійська страва з рису, віддалено нагадує плов. У цьому рецепті я розповім, як приготувати пісний різотто. Для приготування не використовуються продукти тваринного походження.
Для приготування різотто потрібен рис з великим вмістом крохмалю, наприклад, Arborio. Замість води можна використовувати овочевий або грибний бульйон. Також під час обсмажування грибів можна додати 1 ст.Л. Вина для аромату.
- Мал - 1 частина
- Вода - 5 частин
- Сіль - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для смаження )
Підготуйте всі інгредієнти.
Печериці та цибулю наріжте на дрібні кубики.
Обсмажте цибулю та печериці на середньому вогні до м'якості.
Додайте рис і прожарьте його протягом 30 секунд, постійно помішуючи.
Додайте 1 частина води, коли вона випарується, додавайте наступну порцію. Постійно помішуйте рис! Загальний час приготування різотто приблизно 20 хвилин. Коли рис буде готовий, залиште різотто на 5 хвилин під кришкою.
Пісний різотто готовий, смачного!