Пісний лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Пісний лаваш готується з борошна, води і солі. Бажано, звичайно, випікати лаваш в спеціальній печі, але і в духовці він вийде відмінним. Лаваш зазвичай подають до перших і других страв.
Як приготувати пісний лаваш?
1. Спочатку приготуйте тісто. Борошно вищого сорту просійте через сито в миску.
2. Додайте солі до смаку.
3. Поступово вводите воду. Тісто можна замісити і на присипаному борошном столі. Воно повинно вийти досить крутим і гладким. Місити тісто для лаваша треба за лічені хвилини 10.
4. Ще одне "фізична вправа" - розкачати тісто. Розкочуйте качалкою так, щоб вийшла тоненька коржик.
5. Деко присипте борошном. Викладіть на нього розкатаний корж.
6. Надішліть деко з лавашем в розігріту до 190 градусів духовку на 5-10 хвилин. Готовий лаваш набуде золотистого відтінку і почне пузиритися.
Пісний лаваш готовий!
Остудіть його і подавайте замість хліба. Можна в такий лаваш загортати і різну смакоту, наприклад сир із зеленню або лосось.
Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Вода кип'ячена охолоджена - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
1. Спочатку приготуйте тісто. Борошно вищого сорту просійте через сито в миску.
2. Додайте солі до смаку.
3. Поступово вводите воду. Тісто можна замісити і на присипаному борошном столі. Воно повинно вийти досить крутим і гладким. Місити тісто для лаваша треба за лічені хвилини 10.
4. Ще одне "фізична вправа" - розкачати тісто. Розкочуйте качалкою так, щоб вийшла тоненька коржик.
5. Деко присипте борошном. Викладіть на нього розкатаний корж.
6. Надішліть деко з лавашем в розігріту до 190 градусів духовку на 5-10 хвилин. Готовий лаваш набуде золотистого відтінку і почне пузиритися.
Пісний лаваш готовий!
Остудіть його і подавайте замість хліба. Можна в такий лаваш загортати і різну смакоту, наприклад сир із зеленню або лосось.
Смачного!