Пісні щі з квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне пісне блюдо для обіднього столу. Суп вийдуть яскравим, густим і ситним. Можна подати його зі сметаною і зеленню.
Прямо зараз я поділюся з вами дуже простим рецептом, як приготувати пісний борщ з квашеної капусти. Оскільки щі виходять дуже рідкими, я вважаю за краще в кінці готування додавати в них борошняну заправку. Але про все по порядку.
- Квашена капуста - 500 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - 5-7 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кріп - За смаком
Підготуйте продукти для супу. Капуста повинна бути не надто кислою, краще - в міру. Якщо вона дуже кисла, промийте її під проточною холодною водою. Воду для супу поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Поріжте цибулю, натріть на тертці моркву.
Надішліть смажитися овочі на рослинному маслі. Використовуйте 2-3 столові ложки рафінованої олії.
У киплячу солону воду додайте капусту і томатну пасту. Варіть суп 30 хвилин.
Через 30 хвилин додайте в суп спеції, смажені овочі. Відкоректуйте на сіль. Якщо суп кислуватий, додайте чайну (без гірки) ложечку цукру.
Приготуйте борошняну заправку для супу. Для цього на суху сковороду налийте рафінована олія (1-2 ст. Ложки), підігрійте і всипте борошно.
Постійно помішуючи смажте борошно до кремового кольору. Потім влийте трохи гарячого бульйону з супу і зробіть заправку однорідної. Влийте її в киплячий суп.
Суп перемішайте, борошняна заправка зробить його гущі. Додайте зелень кропу, вимкніть вогонь. Дайте супу настоятися хвилин 20. Подавайте гарячим, смачного!