Пиріжки з сиром Фета
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з сиром Фета - чудове початок дня в якості сніданку - до чаю, кави або молока. Можна з них влаштувати ланч, легкий перекус протягом дня або подати з зеленим салатом у вигляді закуски.
Домашня випічка - завжди смачна і зберігається довше, ніж магазинна. Мспекіте пиріжки з сиром Фета і побалуйте себе і рідних. Гарні вони і гарячими, і холодними, і на третій день!
- Соняшникова олія - 1/4 склянки
- Маргарин - 1/4 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 2 штуки (одне в тісто, одне в начинку)
- Розпушувач - 2 1/2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 2 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сир фета - 200-250 грам
- Твердий сир - 50-70 грам
- Базилік сушений - 1 Ст. Ложка
1. У великій мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач.
2. Помішуючи, додайте соняшникову олію.
3. Вбийте в миску яйце і додайте маргарин.
4. У кухоль або маленьку миску з молоком всипте дріжджі, перемішайте протягом 1-2 хвилин, потім додайте в тісто.
5. Замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна.
6. Розкачайте тісто до полусантіметровой товщини.
7. Великим склянкою виріжте кружечки.
8. Сир натріть в миску, вбийте туди ж одне яйце і всипте базилік, все перемішайте до однорідної маси. Чайну ложку начинки викладіть в центр гуртка з тіста.
9. Склейте кінці пиріжка.
10. Краї стисніть за допомогою ложки, щоб не було дірочок.
11. Пиріжки викласти на застелений пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
12. Пиріжки з сиром Фета готові! Смачного!