Пиріг з сиром і грушею
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт пирога з сиром і грушею - пікантність йому додає додавання в тісто коньяку, горіхів і кориці. Чи не найпростіший у приготуванні пиріг, але він коштує праці!
Що мені подобається в сирних пирогах - вони хороші і в теплому, і в холодному вигляді. Ну а груші є груші - вони надають теплий літній аромат будь випічці. Сирний пиріг з грушею виходить дуже смачним, та й готувати його не дуже складно, за великим рахунком. Пиріг виходить ситний, поживний. Спробуйте - вам сподобається!
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка (половина в тесті, інша - в начинку)
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки(2 в тісто, 2 в начинку)
- Горіхи - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Груші - 3 штуки
- Сир - 500 грам
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб встигло розм'якшити.
Збити його з цукром. По одному додати в тісто яйця, коньяк, потім горіхи, борошно і розпушувач. Замісити м'яке, але щільне і не липке тісто.
Викласти його в змащену маслом форму, розподілити по бортику.
Сир збити з яйцями, цукром і крохмалем.
На тісто викласти вимиті і нарізані тонкими скибочками груші, залити сирним кремом.
Випікати в добре розігрітій духовці при температурі 180С приблизно 40 хвилин.
Готовий пиріг остудити і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!
Готовий пиріг остудити і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!