Пиріг з минтаєм
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо ситний рибний пиріг - легко і з задоволенням. Листковий пиріг з минтаєм не залишить байдужим жодного гурмана, хоча готується він буквально за дві секунди. Ділюся рецептом!
Викладіть пиріг на блюдо і дайте йому трохи охолонути. При охолодженні він стане м'яким. Розріжте на невеликі шматочки (у мене вийшло 12 штук) і подавайте: цей пиріг прекрасно поєднується з гарячим бульйоном так і окремо, як основне блюдо.
Дивіться рецепт приготування пирога з минтаєм, він точно буде вам до душі!
- Минтай - 400 грам (свіжий або талий, тонко нарізаний )
- Листкове тісто - 400 грам
- Варений рис - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука (подрібнити)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль перець - За смаком
- Лаврова лист - 2 штуки
- Зелень - 1 щіпка (кріп, петрушка, Braai, розмарин)
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
Зваріть рис. Розігрійте духовку (350 градусів). Наріжте рибу тонкими скибочками.
Розкачайте тісто в тонкий шар, щоб воно повністю покривало деко. Змастіть деко і викладіть розкачане тісто. Змішайте рис з цибулею, посоліть за смаком і викладіть тонким шаром по всьому листу. Поверх викладіть нарізані шматочки риби, приправте сіллю і перцем за смаком. Під рибу покладіть лавровий лист, розташуйте його в різних місцях. Поверх риби знову розповсюдьте шар рису.
Змішати майонез з часником і розповсюдьте тонким шаром, в процесі посипаючи зеленню.
Підверніть краю тесту у напрямку до центру. Випікати протягом 20 хвилин в попередньо розігрітій духовці. Якщо краї почнуть швидко запікатися, накрийте їх фольгою, середину пирога залиште відкритою.