Пиріг з мигдальним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з мигдальним борошном має певний шарм. А якщо в начинку додати кілька крапель мигдального екстракту, то вийде надзвичайний аромат! Ви тільки спробуйте!
Випічка з мигдальним борошном виходить надзвичайною текстури - розсипчастою та ароматної. Мигдалеву борошно можна придбати в спеціалізованих відділах магазину або приготувати самим. Знадобиться лише сушений мигдаль і кухонний комбайн.
- Борошно - 220 грам(200 г в тісто, 20 г в начинку)
- Масло вершкове холодну - 150 грам (в тісто)
- Жовток - 2 штуки
- Цукор - 40 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Масло вершкове кімнатної температури - 125 грам (в начинку)
- Цукрова пудра - 125 грам
- Яйця - 2 штуки
- Мигдалеве борошно - 125 грам
- Лимон - 1 штука
Мигдалеву борошно можна приготувати самим. Для цього мигдаль залийте окропом на 10 хвилин, зніміть шкірку і просушіть. Потім подрібніть в крихту за допомогою кухонного комбайна.
Для тесту в кухонний комбайн просійте борошно, наріжте кубиками масло, додайте цукор і щіпку солі. Прокрутіть в крихту. Додайте жовтки, перейдіть ще раз.
Швидко замісіть тісто і руками розподіліть по дну і стінок форми. Я використовую форми для тарта зі знімним дном, вони потребують змащування, тому змастила їх вершковим маслом. Приберіть форми з тестом в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігрійте до 200 градусів.
Для начинки збийте масло з цукровою пудрою. Додайте яйця, збийте. Додайте борошно, цедру і мигдалеву борошно. Перемішайте.
Для начинки збийте масло з цукровою пудрою. Додайте яйця, збийте. Додайте борошно, цедру і мигдалеву борошно. Перемішайте.
Викладіть начинку на тісто, розрівняйте. Випікайте 30-40 хвилин до золотистого кольору. Остудіть.
При подачі можна посипати цукровою пудрою і мигдальними пелюстками. Смачного!