Рецепт Пиріг з мигдальним кремом фото

Пиріг з мигдальним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги, Торти

Випічка з мигдальним борошном має певний шарм. А якщо в начинку додати кілька крапель мигдального екстракту, то вийде надзвичайний аромат! Ви тільки спробуйте!

Випічка з мигдальним борошном виходить надзвичайною текстури - розсипчастою та ароматної. Мигдалеву борошно можна придбати в спеціалізованих відділах магазину або приготувати самим. Знадобиться лише сушений мигдаль і кухонний комбайн.

  • Борошно - 220 грам(200 г в тісто, 20 г в начинку)
  • Масло вершкове холодну - 150 грам (в тісто)
  • Жовток - 2 штуки
  • Цукор - 40 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло вершкове кімнатної температури - 125 грам (в начинку)
  • Цукрова пудра - 125 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Мигдалеве борошно - 125 грам
  • Лимон - 1 штука
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 1
Мигдалеву борошно можна приготувати самим. Для цього мигдаль залийте окропом на 10 хвилин, зніміть шкірку і просушіть. Потім подрібніть в крихту за допомогою кухонного комбайна.
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 2
Для тесту в кухонний комбайн просійте борошно, наріжте кубиками масло, додайте цукор і щіпку солі. Прокрутіть в крихту. Додайте жовтки, перейдіть ще раз.
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 3
Швидко замісіть тісто і руками розподіліть по дну і стінок форми. Я використовую форми для тарта зі знімним дном, вони потребують змащування, тому змастила їх вершковим маслом. Приберіть форми з тестом в холодильник на 30 хвилин.
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 4
Духовку розігрійте до 200 градусів.
Для начинки збийте масло з цукровою пудрою. Додайте яйця, збийте. Додайте борошно, цедру і мигдалеву борошно. Перемішайте.
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 5
Викладіть начинку на тісто, розрівняйте. Випікайте 30-40 хвилин до золотистого кольору. Остудіть.
пиріг з мигдальним кремом - фото крок 6
При подачі можна посипати цукровою пудрою і мигдальними пелюстками. Смачного!

Схожі рецепти