Пиріг з картоплі і копченого лосося
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг можна готувати не тільки з тіста. Тут відмінно підійдуть різні овочі: картопля, кабачки, баклажани, цибуля. Хочете знати, як приготувати пиріг з картоплі і копченого лосося? записуйте рецепт.
Можна використовувати будь-яку червону рибу, не тільки копчену, а також свіжу, але будьте обережні з засоленої. Попередньо картоплю треба відварити в шкірці, так пиріг приготується швидко, і ви будете впевнені, що він не сирої. Якщо готуєте такий пиріг з м'ясом, картопля можете не варити, а ось час приготування риби значно менше, тому використовуйте відвареної.
- Картопля - 650 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1 штука
- Копчений лосось - 120 грам
- Яйця - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Кріп - 3-4 штук
- Жирні вершки - 1/3 склянки
1. Картопля цілком покладіть в каструлю з водою, додайте 2 чайні ложки солі і варіть після закипання 10-15 хвилин. Готову картоплю остудіть. Наріжте кільцями світлу частину цибулі-порею. Обсмажте його з вершковим маслом на сковороді.
2. У миску розбийте курячі яйця, змішайте їх з чайною ложкою солі, подрібненим кропом, вершками і обсмаженою цибулею.
3. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Картопля очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружечками. Викладіть 1/3 картоплі на дно.
4. Додайте половину скибочок копченої риби.
5. Вилийте 1/3 частина яєчної суміші поверх шару з рибою, потім другу частину картоплі і знову риба, залийте половиною залишилася яєчної суміші.
6. Викладіть залишився картопля і залийте залишилася сумішшю, сіль за смаком. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
7. Готовий пиріг трохи остудіть у формі, потім акуратно дістаньте і наріжте шматочками.