Пиріг з картоплею, беконом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите швидкі і смачні пироги на листковому тісті, тоді в кулінарну скарбничку пропоную додати ще один класний варіант. Апетитна начинка і хрустке тісто - це ідеальний варіант випічки!
Хочу поділитися з вами чудовою і нескладної ідеєю, як приготувати пиріг з картоплею, беконом і сиром. Він чудово підійде для сніданку або ситного перекусу. Пиріг виходить досить ситним (завдяки картоплі) і дійсно дуже смачним. До речі, його можна з легкістю взяти з собою на роботу або на пікнік, адже він хороший як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
- Листкове тісто - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Бекон - 3-4 скибочок
- Картопля - 3-4 штук
- Сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
1. Для початку дрібно наріжте бекон, обсмажте його на сковороді. Зніміть з вогню і перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
2. А на сковороду, де смажився бекон, тим часом відправте очищений і нарізаний півкільцями або кубиками цибулю. Смажте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору.
3. Картопля очистіть і наріжте тоненькими скибочками. Це важливо, щоб він встиг добре проготовіться. Додати сіль за смаком, за бажанням додайте перець і подрібнену зелень. Перемішайте.
4. Розкачайте трохи листкове тісто, викладіть його на деко, застелене пергаментом. На одну половину тіста, трохи відступивши, викладіть картоплю.
5. Далі розподіліть смажені цибулю і бекон. Натріть на тертці сир, присипте їм зверху інгредієнти.
6. Акуратно накрийте другою половиною тіста, кінець кліпу. Зробіть зверху невеликі надрізи для виходу пара. Збийте жовток, змастіть їм пиріг. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте до апетитною рум'яної скоринки близько 40-50 хвилин.
Перед подачею трохи остудіть і наріжте.
Перед подачею трохи остудіть і наріжте.