Пиріг з фаршем і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з фаршем і грибами - це справжній кулінарний шедевр. Приготувати його не дуже просто, але якщо слідувати рецептом, у вас вийде фантастично смачний, запашний, ситний домашній пиріг.
Опис приготування:
Особисто мені особливо імпонує соковитість начинки, яку дають сирі гриби. Однак це далеко не єдина принада цього пирога. Можу вам точно сказати, що якщо станете готувати у цій простому рецептом пиріг з фаршем і грибами - не прогадаєте.
Приступимо? Це не так складно, як здається
1. Розморожуємо фарш, а тим часом займемося тестом. Кефір доводимо на плиті до злегка теплого стану, і додамо цукор і дріжджі, перемішаємо, і додамо також яйце і сіль.
2. Тепер і зовсім просто - не припиняючи помішування, поступово всипати борошно до тесту, поки тісто не стане м'яким, і злегка прилипає до рук. Як буде така консистенція - більше муки не сиплемо А замість цього домесім туди рослинне масло - так тісто почне відлипати від рук, і стане більш пластичним. Накриваємо рушником, і ставимо підніматися в тепле місце.
Тепер приступимо до приготування начинки для цього рецепта приготування пирога з фаршем і грибами.
3. Спочатку, як зазвичай, етап нарізки - печериці ріжемо досить крупно, цибуля - довільно, як вам захочеться бачити його в пирозі.
4. Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії до напівготовності, після чого додамо наш фарш, і на середньому вогні тримаємо до готовності фаршу. Солимо, перчим, і додаємо приправи за смаком.
5. А тепер, власне, мій секрет аромату і соковитості такої начинки - вимикаємо вогонь, і всипаємо сирі шампіньйони, перемішуємо, і ще раз перевіримо на смак. Якщо пріснувато, можете додати зелень, гірчицю або інші приправи за смаком.
6. Деко трохи змастіть рослинною олією, і виливаємо наше тісто, злегка розрівнюючи його в рівну корж. У центр викладаємо начинку, і звертаємо краї тіста як би вузликом - головне, скріпити його разом, хоча, звичайно ж, ви можете"запаковувати" і подавати пиріг як вам завгодно і зручно
Також часто в начинку додають приблизно півсклянки будь-якого бульйону або просто підігрітої води - для більшої соковитості. Але і без додавання кінцевий результат вас порадує
Так що відправляємо наш пиріг в духовку і запікаємо при 190 градусів, періодично перевіряючи лопаткою. Як тільки почне легко відставати від дека - можна сміливо діставати.
Цей рецепт приготування пирога з фаршем і грибами дуже подобається мені, а вже гості так і взагалі були в захваті і слізно просили видати премудрості приготування Впевнена, що якщо ви приготуєте - ваші їдці відреагують точно так же!
- Фарш - 400 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки (скільки тісто візьме)
- Яйце - 1 штука
Приступимо? Це не так складно, як здається
1. Розморожуємо фарш, а тим часом займемося тестом. Кефір доводимо на плиті до злегка теплого стану, і додамо цукор і дріжджі, перемішаємо, і додамо також яйце і сіль.
2. Тепер і зовсім просто - не припиняючи помішування, поступово всипати борошно до тесту, поки тісто не стане м'яким, і злегка прилипає до рук. Як буде така консистенція - більше муки не сиплемо А замість цього домесім туди рослинне масло - так тісто почне відлипати від рук, і стане більш пластичним. Накриваємо рушником, і ставимо підніматися в тепле місце.
Тепер приступимо до приготування начинки для цього рецепта приготування пирога з фаршем і грибами.
3. Спочатку, як зазвичай, етап нарізки - печериці ріжемо досить крупно, цибуля - довільно, як вам захочеться бачити його в пирозі.
4. Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії до напівготовності, після чого додамо наш фарш, і на середньому вогні тримаємо до готовності фаршу. Солимо, перчим, і додаємо приправи за смаком.
5. А тепер, власне, мій секрет аромату і соковитості такої начинки - вимикаємо вогонь, і всипаємо сирі шампіньйони, перемішуємо, і ще раз перевіримо на смак. Якщо пріснувато, можете додати зелень, гірчицю або інші приправи за смаком.
6. Деко трохи змастіть рослинною олією, і виливаємо наше тісто, злегка розрівнюючи його в рівну корж. У центр викладаємо начинку, і звертаємо краї тіста як би вузликом - головне, скріпити його разом, хоча, звичайно ж, ви можете"запаковувати" і подавати пиріг як вам завгодно і зручно
Також часто в начинку додають приблизно півсклянки будь-якого бульйону або просто підігрітої води - для більшої соковитості. Але і без додавання кінцевий результат вас порадує
Так що відправляємо наш пиріг в духовку і запікаємо при 190 градусів, періодично перевіряючи лопаткою. Як тільки почне легко відставати від дека - можна сміливо діставати.
Цей рецепт приготування пирога з фаршем і грибами дуже подобається мені, а вже гості так і взагалі були в захваті і слізно просили видати премудрості приготування Впевнена, що якщо ви приготуєте - ваші їдці відреагують точно так же!