Рецепт Пиріг з буряка фото

Пиріг з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Борошно, Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг з буряка - яскравий, смачний і дуже корисний. Такий пиріг обов'язково сподобається і дорослим, і маленьким гурманам. Завдяки цьому пирогу ви різноманітність своє меню і внесете в нього нові фарби.

Оскільки головним інгредієнтів пирога є все ж бурякове пюре, а воно досить важке, тому будьте готові до того, що скільки б ви не клали розпушувача, пиріг не підніметься, завдяки розпушувач він вийде трохи пористим. Тому це блюдо - щось середнє між пирогом з буряка і солодкої бурякової запіканкою.

Отже, дивіться, як приготувати пиріг з буряка і діліться враженнями.

  • Буряк - 1 штука (середня)
  • Заголовок Бондюель - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Чорнослив - 100 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
пиріг з буряка - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть до м'якості (приблизно 1-1, 5 годину).
пиріг з буряка - фото крок 2
Буряк натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою блендера до стану пюре. До бурякового пюре додайте жовток одного яйця, оливкова олія, цукор, сіль. Перемішайте масу.
пиріг з буряка - фото крок 3
Дрібно поріжте чорнослив і додайте до бурякової масі. Туди ж відправте кукурудзяну муку, змішану з розпушувачем. Гарненько перемішайте все до однорідного стану. В останню чергу додайте в тісто збитий з дрібкою солі білок, акуратно вмішати його в тісто.
пиріг з буряка - фото крок 4
Дно форми для випічки присипте панірувальними сухарями і викладіть бурякове тісто. Надішліть в духовку на 30-35 хвилин (температура - 180 градусів). Готовність пирога перевіряйте сірником: просто проткніть пиріг. Якщо сірник залишиться сухою, значить, пиріг готовий.
пиріг з буряка - фото крок 5
Готовий пиріг присипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій розсуд. Приємного чаювання!

Схожі рецепти