Пиріг з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з буряка - яскравий, смачний і дуже корисний. Такий пиріг обов'язково сподобається і дорослим, і маленьким гурманам. Завдяки цьому пирогу ви різноманітність своє меню і внесете в нього нові фарби.
Оскільки головним інгредієнтів пирога є все ж бурякове пюре, а воно досить важке, тому будьте готові до того, що скільки б ви не клали розпушувача, пиріг не підніметься, завдяки розпушувач він вийде трохи пористим. Тому це блюдо - щось середнє між пирогом з буряка і солодкої бурякової запіканкою.
Отже, дивіться, як приготувати пиріг з буряка і діліться враженнями.
- Буряк - 1 штука (середня)
- Заголовок Бондюель - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Чорнослив - 100 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть до м'якості (приблизно 1-1, 5 годину).
Буряк натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою блендера до стану пюре. До бурякового пюре додайте жовток одного яйця, оливкова олія, цукор, сіль. Перемішайте масу.
Дрібно поріжте чорнослив і додайте до бурякової масі. Туди ж відправте кукурудзяну муку, змішану з розпушувачем. Гарненько перемішайте все до однорідного стану. В останню чергу додайте в тісто збитий з дрібкою солі білок, акуратно вмішати його в тісто.
Дно форми для випічки присипте панірувальними сухарями і викладіть бурякове тісто. Надішліть в духовку на 30-35 хвилин (температура - 180 градусів). Готовність пирога перевіряйте сірником: просто проткніть пиріг. Якщо сірник залишиться сухою, значить, пиріг готовий.
Готовий пиріг присипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій розсуд. Приємного чаювання!