Пиріг «Пористий шоколад»
(покроковий рецепт з фото)
Усе, хто любить шоколад і ніжну випічку не пройде повз цього чудесного рецепта. Заходьте, буде шалено шоколадно!
Простий в приготуванні, але шалено смачний пиріг зі структурою, яка дійсно нагадує пористий шоколад. Якщо любите не дуже солодку випічку, візьміть гіркий шоколад, а ласунам потрібно збільшити кількість цукру або згущеного молока. Головне пиріг не пересушити, інакше він буде розсипатися. Смачного!
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад темний - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів (холодну)
- Цукор - 12 склянок
- Какао порошок - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 1/2 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка (з гіркою)
- Ванілін - За смаком
- Згущене молоко - 300 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Покладіть в каструлю масло і шоколад. Розтопіть на слабкому вогні і перемішайте до однорідності.

Змішайте цукор і какао. Покладіть в масу і перемішайте.

Постійно заважаючи, повільно влийте молоко, перемішайте і зніміть з плити. Остудіть до теплого стану.

Змішайте борошно, розпушувач, ванілін, крохмаль.

Всипте в шоколадну масу і перемішайте.

Погасіть соду в лимонному соці і додайте в тісто, перемішайте. Перекладіть в змащену маслом форму. Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин.

Вийміть і повністю остудіть. Поріжте пиріг на шматочки і полийте згущеним молоком.

Смачного!