Підлива для лагмана
(покроковий рецепт з фото)
Лагман - блюдо з багатою історією. За право назвати його своїм сваряться цілі народи - уйгурский, киргизький, татарський… Я ось вам розповім, як зробити підливу для лагмана або ваджу, або кайлу.
Таку гарну підливу для лагмана в домашніх умовах приготувати досить просто, а вже особливо - в літній час, або ж ранньою осінню, в сезон свіжих і дешевих овочів. Ось тоді-то і настає час готувати лагман! Ну, принаймні, у мене. Вам же, знаючи, як зробити підливу для лагмана за всіма правилами, таке традиційне блюдо теж буде просто приготувати. А рецепт зараз розповім!
- Баранина - 400 грам
- Помідори - 400 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Перець болгарський - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Перець гострий - 1 штука

1. Баранину ріжемо середніми шматочками, обрізаючи жир. Цей жир витоплюємо в казанку, а шкварки потім дістаємо.

2. Розміщуємо баранину на дно казанка, і смажимо до появи коричневої скоринки. Тоді вже вогонь зменшуємо і додамо лук, перець, морква.

3. Коли вже й овочі зарум'яняться, - додамо картоплю, різаний брусочками. Солимо, перчим, додамо спеції за смаком. Рекомендую використовувати зиру! Доливаємо воду на свій смак, і нехай гаситься.

4. Поки підлива гаситься, зробимо гостру заправку - перетираємо в ступі трохи зелені, гострий перець і часник.

5. Останніми в підливу додамо помідори і гостру заправку. Коли колір і густота страви вам сподобаються, а картопля і м'ясо будуть повністю готові, - готова і ваша заливка для лагмана!