Тісто для лагмана
(покроковий рецепт з фото)
Усе, хто готував хоч раз лагман, знають, що головне в цій справі - це правильно зробити локшину, а не брати готову в магазині. А як приготувати тісто для лагмана я вам зараз розповім. Це просто!
Як вид, зробити тісто для лагмана в домашніх умовах дуже просто, - всі інгредієнти доступні, а тісто виходить досить еластичним, щоб із створенням локшини впорався навіть новачок! звичайно, спочатку локшина буде рватися, але вже з другого разу, я думаю, ви зрозумієте, як потрібно робити її правильно. Ну а тепер я все ж розповім, як зробити тісто для лагмана, і побажаю вам приємної готування!
- Борошно - 700 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сода - 0.5 чайних ложки

1. З усіх вищезазначених інгредієнтів замісити тісто. Воно повинно бути м'якше, ніж на пельмені, але досить густе. Соду, до речі, треба гасити оцтом. Тісто ріжемо на смужки.

2. З цих смужок звертаємо джгути, накриваємо рушником і даємо "відпочити" .

3. Потім руки і поверхню змащуємо рослинним маслом, і витягуємо кожен з джгутів.

4. Все треба робити акуратно. Локшина повинна вийде приблизно в 5 мм завтовшки, ну а то, що не зовсім рівномірно - нічого страшного.

5. Тепер можна її відварювати в киплячій солоній воді, і справжня Лагман локшина готова!