Рецепт Тісто для лагмана фото

Тісто для лагмана
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто , Борошно , Яйця
На обід
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 20 хв.

Усе, хто готував хоч раз лагман, знають, що головне в цій справі - це правильно зробити локшину, а не брати готову в магазині. А як приготувати тісто для лагмана я вам зараз розповім. Це просто!

Опис приготування:

Як вид, зробити тісто для лагмана в домашніх умовах дуже просто, - всі інгредієнти доступні, а тісто виходить досить еластичним, щоб із створенням локшини впорався навіть новачок! звичайно, спочатку локшина буде рватися, але вже з другого разу, я думаю, ви зрозумієте, як потрібно робити її правильно. Ну а тепер я все ж розповім, як зробити тісто для лагмана, і побажаю вам приємної готування!

  • Борошно - 700 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Сода - 0.5 чайних ложки
тісто для лагмана - фото крок 1
1. З усіх вищезазначених інгредієнтів замісити тісто. Воно повинно бути м'якше, ніж на пельмені, але досить густе. Соду, до речі, треба гасити оцтом. Тісто ріжемо на смужки.
тісто для лагмана - фото крок 2
2. З цих смужок звертаємо джгути, накриваємо рушником і даємо"відпочити" .
тісто для лагмана - фото крок 3
3. Потім руки і поверхню змащуємо рослинним маслом, і витягуємо кожен з джгутів.
тісто для лагмана - фото крок 4
4. Все треба робити акуратно. Локшина повинна вийде приблизно в 5 мм завтовшки, ну а то, що не зовсім рівномірно - нічого страшного.
тісто для лагмана - фото крок 5
5. Тепер можна її відварювати в киплячій солоній воді, і справжня Лагман локшина готова!

Схожі рецепти