Піца на житньому тесті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете перетворити звичайну їжу в більш корисну, тоді беріть на замітку цю ідею, як приготувати піцу на житньому тесті. Дивно смачний і ніжний корж, від якого всі будуть в захваті!
Як і будь-яку іншу, цю піцу можна зробити з абсолютно будь-якою начинкою. Якщо ви любите сирну піцу, рекомендую приготувати білий соус замість томатного. Беріть овочі та м'ясні делікатеси, які вам до душі і виявляться по рукою. Із зазначених інгредієнтів можна спекти 3 середні піци.
- Борошно житнє - 1/2 склянки
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Начинка - За смаком
У начинку я буду використовувати сосиски, запечену свинину, кукурудзу, маринований огірочок. Крім цього мені знадобиться томатний соус і сир.
Приготуйте тісто. У теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште на 5 хвилин.
Після всипте сіль і просіяне пшеничне і житнє борошно.
Влийте рослинне масло і замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 20-25 хвилин.
Тим часом підготуйте начинку, натріть сир.
Тісто підійшло, а значить, можна приступати до складання піци.
Отщіпніте шматочок тесту і розкачати його тонким шаром. Я відразу вирізаю рівне коло, але можна випікати і так.
Змастіть тісто соусом, розподіліть начинку і присипте зверху сир. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
Через 12-15 хвилин піца на житньому тесті буде готова.
Смачного!