Піца-мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Піца-маффіни ідеально підходить для шведського столу, на вечірки або на пікнік: її зручно їсти, не розрізаючи. І потім, це дуже простий рецепт, а як приготувати, розповім і покажу.
Спробуйте приготувати таке тісто - воно готується за допомогою миттєвих дріжджів, тому не потрібно витрачати час на расстойку. Приготування займе не більше 10 хвилин, плюс 20 хвилин в духовці! А результат перевершить всі ваші очікування. До речі, начинку в такій піці можна варіювати за смаком, так що експериментуйте!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вода тепла - 130 мілілітрів
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Дріжджі сухі миттєві - 15 грам
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Помідори - 100 грам
- Моцарелла - За смаком
- Пармезан тертий - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти. Наріжте кубиками моцарелу. Для томатного соусу подрібніть м'якоть помідорів, додайте трохи оливкового масла, орегано і дрібку солі.
2. Замісити тісто вручну або в чаші міксера: спочатку просійте борошно, додайте дріжджі і цукор, потім воду, трохи перемішайте і, нарешті, додайте масло і сіль. Готове тісто має легко відставати від рук.
3. На посипаною борошном робочій поверхні розділіть тісто на 6 частин, приблизно, по 70 г кожна.
4. Розкачайте тісто в гуртки, покладіть 1 чайну ложку томатного соусу, трохи тертого сиру пармезан і 3-4 куб.См motsarellи.
5. Закрийте піцу, потягнувши за краї вгору, як для булочок, і вставити їх у вигляді, зверху додайте трохи томатного соусу, орегано, Пармезан і motsarellи.
6. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
7. Готовим піца-маффіни дайте охолонути кілька хвилин перед подачею на стіл, прикрасьте листочками базиліку. Смачного!