Піца-курка
(покроковий рецепт з фото)
Попався мені на очі цікавий варіант приготування курячого філе у вигляді піци. Скажу відверто, сподобалося дуже, тому просто не можу не поділитися з вами цим вдалим рецептиком!
В якості начинки для піци можна використовувати всі, що ви любите. Наприклад, можна взяти солодкий болгарський перець, оливки без кісточок, салями, мариновані або варені грибочки, перець чилі і т.Д. Твердий сир можна замінити на шматочки моцарели. Порція вийде досить великий, можна розділити на двох… пробуйте!
- Куряче філе - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 100 грам
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Кетчуп - 1-2 Ст. Ложок (або томатний соус)
- Помідор - 0, 5 штуки
- Гриби - 1-2 штук (розмір)
- Сир твердий - 30-40 грам
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження філе)

Підготуйте продукти, філе вимийте і висушіть паперовим рушником. Приступимо!

Куряче філе покладіть на дерев'яну дощечку, накрийте харчовою плівкою і відбийте молоточком.

Борошно з'єднайте з сіллю, часниковим порошком, паприка, перцем чорним і прованськими травами. Можна додати червоного перцю чилі, якщо бажаєте.

Філе обваляйте добре в борошні зі спеціями.

У мисочці виделкою збовтайте яйце з дрібкою солі. Занурте філе в яєчну суміш.

І панірують філе в сухарях. У мене сухарі не звичайні хлібні, а ось такі гранульовані, великі.

Куряче філе обсмажте у великій кількості масла з двох сторін до готовності. Покладіть його в вогнетривку форму для запікання.

Змастіть курку соусом або кетчупом, розподіліть грибочки і часточки помідора, зелень.

Посипте щедро тертим сиром і відправте в духовку, температура - 200 градусів, час - 10 хвилин.

Піца готова! Пригощайтеся!