Рецепт Перкельт з яловичини фото

Перкельт з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ви знайомі з угорською кухнею? Якщо ще немає, то пропоную для першої зустрічі спробувати приготувати досить традиційне блюдо - перкельт з яловичини. Він дійсно дуже смачний і ароматний.

Опис приготування:

В угорській кухні готують перкельт з яловичини, свинини, курки і будь-якого іншого м'яса. Суть в тому, щоб зробити тушковане м'ясо з ароматною підливою. Деяким перкельт нагадує густий суп - так і є. Рідини тут дійсно досить багато, але вона чудово підходить до будь-якого гарніру.

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Помідори - 100 грам (свіжі або консервовані у власному соку)
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Паприка - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сало або smalec - 10 грам
перкельт з яловичини - фото крок 1
1. Отже, для початку необхідно вимити, просушити і нарізати середніми шматочками яловичину. Відкласти м'ясо в сторону і зайнятися цибулею. Його потрібно очистити, подрібнити і відправити на сковороду з розтопленим смальцем або салом. Обсмажити до легкого золотистого кольору і всипати досить щедро паприку. На даному етапі дуже важливо ретельно перемішувати цибулю, щоб паприка НЕ ​​злиплися і не утворилися грудочки.
перкельт з яловичини - фото крок 2
2. Якщо все зроблено правильно, то на даному етапі перкельт з яловичини в домашніх умовах виглядає саме так. Весь жир, який був на сковороді ввібрала в себе паприка.
перкельт з яловичини - фото крок 3
3. Тепер можна додати нарізане м'ясо. Все ретельно перемішати і посолити за смаком. При бажанні також можна додати інші спеції або трави. Вогонь прибрати до мінімуму і тушкувати м'ясо.
перкельт з яловичини - фото крок 4
4. Якщо м'ясного соку занадто мало, можна додати трохи води. Солодкий перець вимити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими шматочками і додати на сковороду разом з помідорами (в даному варіанті використовуються консервовані. З свіжих попередньо можна зняти шкірку).
перкельт з яловичини - фото крок 5
5. Тепер на повільному вогні довести до повної готовності м'ясо і перець. Ось і весь рецепт приготування перкельт з яловичини. Подавати до столу його потрібно гарячим, при бажанні прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти