Перкельт з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ви знайомі з угорською кухнею? Якщо ще немає, то пропоную для першої зустрічі спробувати приготувати досить традиційне блюдо - перкельт з яловичини. Він дійсно дуже смачний і ароматний.
В угорській кухні готують перкельт з яловичини, свинини, курки і будь-якого іншого м'яса. Суть в тому, щоб зробити тушковане м'ясо з ароматною підливою. Деяким перкельт нагадує густий суп - так і є. Рідини тут дійсно досить багато, але вона чудово підходить до будь-якого гарніру.
- Яловичина - 500 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Помідори - 100 грам (свіжі або консервовані у власному соку)
- Солодкий перець - 2 штуки
- Паприка - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сало або smalec - 10 грам
1. Отже, для початку необхідно вимити, просушити і нарізати середніми шматочками яловичину. Відкласти м'ясо в сторону і зайнятися цибулею. Його потрібно очистити, подрібнити і відправити на сковороду з розтопленим смальцем або салом. Обсмажити до легкого золотистого кольору і всипати досить щедро паприку. На даному етапі дуже важливо ретельно перемішувати цибулю, щоб паприка НЕ злиплися і не утворилися грудочки.
2. Якщо все зроблено правильно, то на даному етапі перкельт з яловичини в домашніх умовах виглядає саме так. Весь жир, який був на сковороді ввібрала в себе паприка.
3. Тепер можна додати нарізане м'ясо. Все ретельно перемішати і посолити за смаком. При бажанні також можна додати інші спеції або трави. Вогонь прибрати до мінімуму і тушкувати м'ясо.
4. Якщо м'ясного соку занадто мало, можна додати трохи води. Солодкий перець вимити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими шматочками і додати на сковороду разом з помідорами (в даному варіанті використовуються консервовані. З свіжих попередньо можна зняти шкірку).
5. Тепер на повільному вогні довести до повної готовності м'ясо і перець. Ось і весь рецепт приготування перкельт з яловичини. Подавати до столу його потрібно гарячим, при бажанні прикрасивши свіжою зеленню.