Перець з медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маринований перець з медом на зиму - відмінна закуска до м'яса, рибі, птиці. Він красиво виглядає на столі, тому прикрасить будь-який святковий стіл.
Мед - відмінний природний консервант, який збереже перець від розвитку мікробів і додасть йому аромат і солодкуватий смак. Маринад обов'язково пробуйте або змінюйте на свій смак. Тривалість приготування перцю залежить від ступеня його м'ясистості і товщини стінок. Щоб ваша заготівля виглядала більш ефектно, беріть перець різних кольорів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки місткістю 500 мл.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Мед - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування перцю з медом.
Перець очистіть від насіння і помийте.
Наріжте перець невеликими шматочками.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте рідкий мед. Додайте сіль.
Додайте соняшникову олію.
Влийте в каструлю воду.
У каструлю з маринадом викладіть нарізану перець.
Накрийте каструлю кришкою і варіть перець в маринаді 10-15 хвилин до потрібної вам м'якості. Потім влийте в каструлю оцет і перемішайте.
Розкладіть перець в стерилізовані банки, накрийте ковдрою і тримайте в ньому до повного охолодження банок.
Перець з медом на зиму готовий. Яскрава, красива і смачна закуска. Зберігайте в прохолодному місці.