Рецепт Перець з медом на зиму фото

Перець з медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Маринований перець з медом на зиму - відмінна закуска до м'яса, рибі, птиці. Він красиво виглядає на столі, тому прикрасить будь-який святковий стіл.

Опис приготування:

Мед - відмінний природний консервант, який збереже перець від розвитку мікробів і додасть йому аромат і солодкуватий смак. Маринад обов'язково пробуйте або змінюйте на свій смак. Тривалість приготування перцю залежить від ступеня його м'ясистості і товщини стінок. Щоб ваша заготівля виглядала більш ефектно, беріть перець різних кольорів. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки місткістю 500 мл.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Мед - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
перець з медом на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування перцю з медом.
перець з медом на зиму - фото крок 2
Перець очистіть від насіння і помийте.
перець з медом на зиму - фото крок 3
Наріжте перець невеликими шматочками.
перець з медом на зиму - фото крок 4
Приготуйте маринад. У каструлю налийте рідкий мед. Додайте сіль.
перець з медом на зиму - фото крок 5
Додайте соняшникову олію.
перець з медом на зиму - фото крок 6
Влийте в каструлю воду.
перець з медом на зиму - фото крок 7
У каструлю з маринадом викладіть нарізану перець.
перець з медом на зиму - фото крок 8
Накрийте каструлю кришкою і варіть перець в маринаді 10-15 хвилин до потрібної вам м'якості. Потім влийте в каструлю оцет і перемішайте.
перець з медом на зиму - фото крок 9
Розкладіть перець в стерилізовані банки, накрийте ковдрою і тримайте в ньому до повного охолодження банок.
перець з медом на зиму - фото крок 10
Перець з медом на зиму готовий. Яскрава, красива і смачна закуска. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти