Перець по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб було чим закусити взимку, пропоную вам недавно побачений мною рецепт приготування перцю по-корейськи на зиму. Закуска виходить гострої, а запах такий, що відразу прокидається апетит.
Щоб приготувати перець по-корейськи на зиму в домашніх умовах, вам знадобитися приготувати маринад, залити його в попередньо нарізані овочі і дати суміші настоятися.
- Капуста свіжа - 700 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - За смаком
Готуємо овочі. Капусту шаткуємо, моркву натираємо на тертці, часник видавлюємо, болгарський перець ріжемо на дольки і очищаємо ножем від насіння.
Тепер готуємо маринад. Для маринаду нам знадобиться 1, 5 літра води, яку ми заллємо в каструлю. Ставимо середній вогонь, додаємо в воду соєвий соус, рослинна олія, перець чилі, цукор, сіль. Все перемішуємо і чекаємо, поки вода закипить. Після цього додаємо оцет і прибираємо вогонь.
Змішуємо в мисці капусту, часник, морквину і перець. Заливаємо в миску маринад, все перемішуємо. Ми залишаємо в холодильнику на 4 годину, після чого розподіляємо по банкам.
Після того, як перець по-корейськи настоявся в холодильнику, його можна відразу ж вживати в їжу. Але краще дати йому настоятися ще кілька днів.